Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Συνεχείς… αναφλέξεις λεωφορείων της ΟΣΥ - Τρία οχήματα πήραν φωτιά μέσα σε ένα μήνα

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους της ΟΣΥ με αφορμή τα περιστατικά ανάφλεξης λεωφορείων τα οποία παρατηρούνται και μάλιστα σε καινούργια λεωφορεία φυσικού αερίου.

Την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου δύο λεωφορεία πήραν φωτιά και μάλιστα εν κινήσει και γεμάτα επιβάτες ενώ ένα μήνα πριν στις 13 Σεπτεμβρίου είχε αναφλεγεί ακόμα ένα όχημα στο Μενίδι προκαλώντας την παρέμβαση της πυροσβεστικής. 

Συγκεκριμένα στις 21 Οκτωβρίου στις 07:15 το πρωί λεωφορείο κινούμενο στα Άνω Λιόσια, κοντά στο αμαξοστάσιο και δίπλα από το 7ο δημοτικό σχολείο Άνω Λιοσίων πήρε φωτιά ενώ σχεδόν 12 ώρες μετά άλλο ένα λεωφορεία τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ κινείτο στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Πρόκειται για τρία λεωφορεία φυσικού αερίου τα οποία είναι μοντέλα 2010 -από τα πιο καινούργια οχήματα που διαθέτει η ΟΣΥ- με την επωνυμία IVECO SOTELIS τα οποία φιλοξενούνται στο αμαξοστάσιο των Άνω Λιοσίων.

Είχε βέβαια προηγηθεί και ακόμα μια ανάφλεξη, στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας και μάλιστα την ώρα που το λεωφορείο ανεφοδιαζόταν. Η σοβαρότητα του περιστατικού αυτού προκύπτει και από τις ενέργειες της πυροσβεστικής η οποία σε τακτά χρονικά διαστήματα εκτελεί ασκήσεις ετοιμότητας, γεγονός που δεν συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Το φαινόμενο αυτό, που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, εκτός από την καταστροφή λεωφορείων που είναι απολύτως αναγκαία για την εξυπηρέτηση των επιβατικών αναγκών των κατοίκων της Αττικής, θέτει θέματα ασφαλείας για επιβάτες αλλά και εργαζόμενους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από τα καινούργια λεωφορεία φυσικού αερίου τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει φωτιά αρκετά οχήματα από τα οποία μάλιστα ορισμένα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.

Μάλιστα η ΟΣΥ είχε προχωρήσει στην πρόσληψη ειδικού εξωτερικού συμβούλου για τα τρία περιστατικά «ανάφλεξης» των λεωφορείων της ΟΣΥ το δεύτερο τρίμηνο του 2018!

Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι ότι από το τέλος του 2017 που ένα άλλο λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς έχει κινηθεί από την Εισαγγελία ειδική διαδικασία με την τοποθέτηση Ορκωτού Πραγματογνώμονα Εισαγγελίας Αθηνών - Πειραιώς.

Πιστοποίηση ΠΕΙ 
Μετά από καταγγελίες που έγιναν στο movenews.gr σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της σχολής των ΠΕΙ όπως είχαν αποκαλυφθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα στις 11/10/2019 αρκετοί εργαζόμενοι θορυβήθηκαν αν είναι νόμιμη η απόκτηση της πιστοποίησης τους.

Κι αυτό γιατί ο νόμος υπ΄ αριθμόν 4413 προβλέπει στο άρθρο 73, παράγραφο 6, ότι δύο μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου όσοι είναι υπάλληλοι του ευρύτερου δημοσίου τομέα -όπου ανήκουν και οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ- και έχουν άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών παύει να ισχύει.

Η ανησυχία των εργαζομένων προκύπτει καθώς οι εκπαιδευτές της Σχολής των ΠΕΙ είναι οδηγοί της ΟΣΥ οι οποίοι βάση του νόμου δεν έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος και αυτονόητο είναι να μην μπορούν να διδάσκουν! 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου