Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΣΕΘ: Την άλλη εβδομάδα η νέα ηγεσία - Θα απασχολεί 100 άτομα

Πολλά είναι τα ανοιχτά μέτωπα τα οποία καλείται να διαχειριστεί η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, γεγονός που υποχρεώνει τον υπουργό Κώστα Καραμανλή να θέτει προτεραιότητες. 

Για παράδειγμα ο ΟΑΣΘ όπως και ο σταθμός Βενιζέλου του μετρό αλλά και η Εγνατία Οδός Α.Ε. ήταν στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου εξ ου και έχουν ήδη γίνει εκεί οι πρώτες κινήσεις και φυσικά αναμένεται και συνέχεια.

Αντιθέτως, η στελέχωση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ) φαίνεται να πάει λίγο πιο πίσω. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός θέλει προηγουμένως να ολοκληρώσει τις διαδικασίες επιλογής και τοποθέτησης νέας ηγεσίας σε άλλους εποπτευόμενους από το υπουργείο Οργανισμούς και στη συνέχεια να κλείσει το θέμα του ορισμού της νέας διοίκησης στον ΟΣΕΘ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός φαίνεται να έχει καταλήξει στα πρόσωπα τα οποία θα αναλάβουν τα ηνία του Οργανισμού ο οποίος έχει την ευθύνη του σχεδιασμού και της παρακολούθησης του συγκοινωνιακού έργου στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης. 

Για τη θέση του προέδρου, όπως είχε γράψει η Voria.gr, προαλείφεται ο Δημήτρης Γαλαμάτης, πρώην βουλευτής και δήμαρχος και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου το υπουργείο φέρεται να έχει καταλήξει στον Γιάννη Τόσκα ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει πρόεδρος στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης του οποίου μετεξέλιξη θεωρείται ο ΟΣΕΘ. 

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή εξελίξεις στο θέμα αυτό θα πρέπει να αναμένονται πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Βεβαίως, εκτός της ηγεσίας, στον ΟΣΕΘ εκκρεμεί και η στελέχωσή του με το αναγκαίο προσωπικό. 

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα, προβλέπεται απασχόληση εκατό ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων, συγκοινωνιολόγων, ελεγκτών, διοικητικού προσωπικού κ.λπ. 

Σήμερα έχει γύρω στα σαράντα άτομα, εκ των οποίων περισσότερα από τα μισά μετακινήθηκαν εκεί από την Εγνατία Οδό Α.Ε.

Επιστολή στον κ. Καραμανλή από τους τουριστικούς πράκτορες 
Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών απέστειλε την περασμένη εβδομάδα ο Σύλλογος Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης με την οποία ζητά η εκχώρηση του συγκοινωνιακού έργου που θα κάνει ο ΟΑΣΘ να γίνει με διαγωνισμό και όχι με απ’ ευθείας ανάθεση, όπως σημειώνει, προς το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

«Ευελπιστούσαμε πως οι μονοπωλιακές πολιτικές που είχε ακολουθήσει η προηγούμενη κυβέρνηση με το να αναθέσει απευθείας στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα εξέλιπαν. 

Δυστυχώς όμως μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως η ίδια τακτική ακολουθείται και τώρα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή η οποία καταλήγει: 

«Την ύστατη στιγμή ζητούμε να ακολουθηθεί η διαφανής και προβλεπόμενη διαδικασία διαγωνισμού με την συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων, για τις υπό ανάθεση γραμμές του ΟΑΣΘ, προκειμένου να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος».

Σύμφωνα, πάντως, με κυβερνητική πηγή το υπουργείο δεν έχει πρόθεση να αλλάξει το σχεδιασμό του. Προχωρά τη σύμβαση με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης η οποία όμως, όπως πληροφορούμαι, έχει πολλά εμπόδια μπροστά της να υπερπηδήσει, έως ότου υπάρξει τελική συμφωνία. Οψόμεθα...

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου