Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Στα ...κάγκελα οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ - Επιστολή διαμαρτυρίας για την ΣΣΕ

«Φωτιά» άναψε στους εργαζόμενους η ανακοίνωση της διοίκησης της Ο.ΣΥ την Δευτέρα 1η Ιουlίου 2019 που αφορούσε την ΣΣΕ και στην οποία αναφερόταν ότι τελεί υπό την έγκριση του υπουργού Οικονομικών.

Αν και η νέα Συλλογική σύμβαση έχει υπογραφεί από τις 11 Ιουνίου, και σφραγίστηκε πριν την ανακοίνωση των εθνικών εκλογών, στην επιστολή που υπογράφεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Γλυκό τονίζεται ότι -αν και δεν έχει εγκριθεί από το αρμόδιο υπουργείο- προσβλέπει στην μέγιστη απόδοση όλων για την εύρυθμη και αποδοτική εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου της εταιρείας με στόχο την πλήρη εξάλειψη της εισιτηριοδιαφυγής. 

Καταλήγοντας μάλιστα επισημαίνει ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις κατασκηνώσεις, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς ή τις λογοθεραπείες των παιδιών των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση αντί να καθησυχάσει τους εργαζόμενους προκάλεσε σημαντικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους η διοίκηση ουσιαστικά πετάει το «μπαλάκι» στο υπουργείο Οικονομικών για την τελική έγκριση της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία αν και έχει υπογραφεί δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στην ΕΡΓΑΝΗ.

Τα Σωματεία με επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία, καταγγέλλουν για πολιτικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια εις βάρος των εργαζομένων και τους καλούν να εφαρμόσουν ΑΜΕΣΑ την νέα Ε.Σ.Σ.Ε.

Επίσης στην επιστολή διαμαρτυρίας - καταγγελία γίνεται λόγος για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων την οποία επαίρεται η κυβέρνηση, ενώ η ίδια με νόμο του 2017 στην ουσία, μπλοκάρει την εφαρμογή των συμφωνημένων, αφού κάθε συλλογική σύμβαση ή υπουργική απόφαση ή απόφαση Δ.Σ. που προβλέπει τη χορήγηση μη μισθολογικών παροχών... συνυπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών όταν η δαπάνη είναι μεγαλύτερη των 5.000 ευρώ ετησίως.

Η ανακοίνωση - καταγγελία απευθύνεται προς τους υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ .Χ Σπίρτζη, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου, Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΑΣΑ, κ. Ν.Αθανασόπουλο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.ΣΥ ΑΕ, κ. Γ. Γλυκό ενώ κοινοποιείται στη ΓΣΕΕ, το ΕΚΑ και την Ο.Σ.Μ.Ε

Όλη η επιστολή των Συνδικάτων 
Μόλις λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, αρχίζει και διαφαίνεται ανάγλυφα το πολιτικό θέατρο που παίζεται σε βάρος μας, σ’ εμάς τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες στην Ο.ΣΥ Α.Ε. 

Προτού ακόμα «στεγνώσει το μελάνι» από την ημέρα που υπογράφηκε η νέα Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε στην εταιρεία, οι «συνεπείς προσπάθειες και το κλίμα αμοιβαίας συνεννόησης», στις οποίες κάνει αναφορά ο ίδιος ο Δ/νων Σύμβουλος καταλήγουν να είναι «αέρας κοπανιστός». 

Ήδη, η διοίκηση της Ο.ΣΥ, όχι μόνο δεν έχει καταθέσει τη νέα επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, όπως έχει νόμιμη υποχρέωση, αλλά ουσιαστικά μας λέει ότι για να έχει ισχύ, θα πρέπει να εγκριθεί τώρα από τον Υπουργό Οικονομικών, έγκριση την οποία είχε, υποτίθεται, εξασφαλίσει! 

Η Επιχειρησιακή μας Σ.Σ.Ε, προϊόν εντατικών και πολύμηνων διαβουλεύσεων (κατά τις οποίες η διοίκηση της εταιρείας σκοπίμως καθυστερούσε την τελική αίσια έκβαση), τίθεται σε κίνδυνο και μαζί με αυτήν όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα που κατοχυρώνονται με αυτήν.

Η Κυβέρνηση, η οποία επαίρεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, εκμεταλλευόμενη διάταξη του Ν. 4484/2017 την οποία η ίδια ψήφισε, μπλοκάρει την εφαρμογή της Σ.Σ.Ε, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε ομηρεία αλλά και δυσμενή οικονομικά αποτελέσματα τον οικογενειακό μας προγραμματισμό.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία δουλειά με τα πολιτικά παιχνίδια και τους σχεδιασμούς σας. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΑΜΕΣΑ τη νέα Επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε στην Ο.ΣΥ ΑΕ, ΠΡΟΒΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ στην κατάθεσή της στο ηλεκτρονικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ και ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ να παίζετε με τις ζωές μας.

Επιτέλους πάψτε τα πολιτικά και συνδικαλιστικά σας παιχνίδια, που απ’ ότι φαίνεται δεν έχουν τελειωμό.

Τα προεκλογικά τερτίπια σας, με τη σύμφωνη γνώμη των δικών σας παιδιών, δυναμιτίζουν το κλίμα στον κλάδο μας και δημιουργούν σωρεία προβλημάτων.

Ενεργείστε μια φορά υπέρ των εργαζομένων... 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου