Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Σε αναζήτηση του διαδόχου του Στ. Παππά στον ΟΑΣΘ, βρίσκεται το ΥΠΟΜΕΔΙ

Δεν ξέρω εάν οφείλεται στην ανετοιμότητα της νέας κυβέρνησης και προσωπικά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ή στην τεράστια προσωπικότητα του κυρ Στέλιου του Παππά που αντάξιό του δεν βρίσκεις εύκολα, πάντως, μαθαίνω ότι εδώ και κάποιες μέρες αναζητείται στέλεχος για τη θέση του προέδρου του ΟΑΣΘ και δεν βρίσκεται.

Οι επαφές του νέου υπουργού για την εξεύρεση νέου προέδρου στον Οργανισμό ξεκίνησαν, όπως πληροφορούμαι, εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, δηλαδή πολύ πριν ο Καραμανλής αναλάβει το συγκεκριμένο υπουργείο. 

Όμως, επειδή το εν λόγω χαρτοφυλάκιο ήταν από τα πλέον ακλόνητα στάνταρ του νέου κυβερνητικού σχήματος, η αναζήτηση από τον μέλλοντα υπουργό ξεκίνησε πριν από τις εκλογές.

Οι πρώτες κρούσεις που έγιναν όπως και οι πρώτες αυτοπροτάσεις διότι, ναι, υπήρξαν και τέτοιες, δεν ικανοποίησαν, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει τίποτε συγκεκριμένο στο τραπέζι, αν και η απόφαση είναι, το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας το θέμα να έχει λήξει.

Απογοητευμένος από τη δυστοκία, κάποια στιγμή ο Καραμανλής πρότεινε σε έναν από τους μεγαλύτερους προμηθευτές του ΟΑΣΘ, να αναλάβει εκείνος τον Οργανισμό καθώς τον ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά. 

Βεβαίως κάτι τέτοιο θα ήταν τουλάχιστον παράδοξο καθώς ο εν λόγω προμηθευτής έχει λαμβάνειν από τον ΟΑΣΘ και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν να αναλάβει ρόλο εκκαθαριστή και να κληθεί, μεταξύ των άλλων, να ρυθμίσει και χρέη του Οργανισμού προς τη δική του εταιρεία. 

Χώρια που εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει προμηθευτής καθώς, παρά τις εντολές Σπίρτζη περί αποκλεισμού του, ο Στέλιος Παππάς αναγκάστηκε να καταφύγει τελικά σε αυτόν προκειμένου να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση σημαντικών τομέων λειτουργίας του ΟΑΣΘ.

Για καλή τύχη του υπουργού, διότι φαντάζεστε τι είχε να ακούσει σε μια τέτοια περίπτωση, ο προμηθευτής εν τέλει αρνήθηκε. Δεν είναι κορόιδο, αυτός ξέρει ότι ο ΟΑΣΘ είναι καυτή πατάτα και δεν είχε κανένα λόγο να μπλέξει. 

Κατόπιν αυτού έπεσαν στο υπουργικό τραπέζι και άλλες σκέψεις και άλλα ονόματα, χωρίς κατ’ ανάγκη να το γνωρίζουν οι ίδιοι οι προτεινόμενοι.

Για παράδειγμα ακούστηκαν τα ονόματα του Σπύρου Βούγια ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν υφυπουργός Μεταφορών, όπως και του αντιδημάρχου Γιώργου Δημαρέλου ο οποίος είχε συμμετάσχει στο δ.σ. του ΟΑΣΘ ως εκπρόσωπος του δήμου Θεσσαλονίκης. Ακούστηκε επίσης το όνομα ενός πρώην υπουργού και υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Μεταξύ των ονομάτων υπήρξε και ενός ακόμη υποψηφίου βουλευτή με τη ΝΔ, στη Β’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά στις εκλογές της προπερασμένης Κυριακής αλλά απέτυχε να εκλεγεί για κάποιες εκατοντάδες ψήφους. Απ’ όλους αυτούς, κάποιοι αρνήθηκαν, σε κάποιους άλλους δε, η πρόταση δεν έγινε ποτέ.

Στο γραφείο του υπουργού έφτασαν και δύο ονόματα μέσα από τον ΟΑΣΘ, από στελέχη του Οργανισμού τα οποία αυτοπροτάθηκαν, που παλιότερα ήταν με τους μετόχους αλλά στη συνέχεια γοητεύτηκαν ως φαίνεται από τον κυρ Στέλιο και τον υπηρέτησαν με αυταπάρνηση. Κι αυτός, όπως αντιλαμβάνεστε, ήταν ικανός λόγος για να κοπούν πάραυτα.

Τέλος, μαθαίνω, ότι από ορισμένους στον ΟΑΣΘ προωθείται η λύση του πρώην γενικού διευθυντή Γιάννη Τσούφη. Ο Τσούφης είχε έλθει στον ΟΑΣΘ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, επί προεδρίας του μακαρίτη Παπαδόπουλου και η αλήθεια είναι ότι επί ημερών του ο Οργανισμός άλλαξε επίπεδο. Μέχρι και τη μέρα που αποχώρησε, όταν τσακώθηκε με τον επόμενο πρόεδρο Στεφανίδη, ο ΟΑΣΘ ήταν στα καλύτερά του, βγάζοντας καθημερινά περί τα 530 λεωφορεία στους δρόμους, έναντι περίπου 250 σήμερα.

Όμως, κι αυτή η λύση πληροφορούμαι πως δεν αρέσει στον υπουργό, για διάφορους λόγους. Οπότε κατ’ ουσία η αναζήτηση βρίσκεται ξανά στο σημείο μηδέν. Παρά ταύτα, κυβερνητική πηγή διαβεβαιώνει πως ως το τέλος της εβδομάδας ο Στέλιος Παππάς και οι λοιποί της διοίκησης του ΟΑΣΘ θα αποτελέσουν παρελθόν. Οψόμεθα...

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου