Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Θεσ/κη: Πρωτοβουλία για τις Αστικές Συγκοινωνίες - Η σαρδελοποίηση και ο υδράργυρος στα λεωφορεία χτυπούν κόκκινο

Άθλιες συνθήκες μετακίνησης στο ΟΑΣΘ καταγγέλλει για μια ακόμα φορά η Πρωτοβουλία Εργαζομένων - Φοιτητών - Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Πρωτοβουλίας κάνουν λόγο για "αφόρητη σαρδελοποίηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που έχει χτυπήσει κόκκινο, μαζί με τον υδράργυρο στην πόλη της Θεσσαλονίκης!".

Καταγγέλουν μάλιστα πως λόγω των πολλών επιβατών εντός των λεωφορείων και σε συνδυασμό με την έλλειψη κλιματισμού, σημειώνονται ακόμα και λιποθυμίες.

"Οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Μέσα στο καλοκαιρινό καμίνι, χωρίς κλιματισμό και χωρίς να χωράει καρφίτσα μέσα στα ξέχειλα λεωφορεία έχουν φτάσει να σημειώνονται λιποθυμίες μέχρι και νέων ανθρώπων!", τονίζουν χαρακτηριστικά και ζητούν άμεση βελτίωση των συνθηκών στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων - Φοιτητών - Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης:
"Καταγγέλουμε την αφόρητη σαρδελοποίηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ που έχει χτυπήσει κόκκινο, μαζί με τον υδράργυρο στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Οι ζέστες και οι... εκλογές ξεκλήρισαν τα πανάθλια λιγοστά οχήματα που έχουν απομείνει να εξυπηρετούν τους δεκάδες χιλιάδες επιβάτες, τα οποία έφτασαν να είναι μόλις 280 (!) για όλη την πόλη. 

Οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Μέσα στο καλοκαιρινό καμίνι, χωρίς κλιματισμό και χωρίς να χωράει καρφίτσα μέσα στα ξέχειλα λεωφορεία έχουν φτάσει να σημειώνονται λιποθυμίες μέχρι και νέων ανθρώπων! Για να μη μιλήσουμε για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες...

Για πόσο ακόμα;;;
Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Μέσα στον προεκλογικό ορυμαγδό των ημερών, οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης για έλευση νέων λεωφορείων μέσα στο Μάιο (!) δίνουν τη θέση τους στα μαύρα σχέδια των «λαγών» της ΝΔ για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού. 

Το έδαφος το έχει στρώσει η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τη σταδιακή παραχώρηση γραμμών στα ΚΤΕΛ και φυσικά με την τραγική εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει ο ΟΑΣΘ. 

Όσο μεγαλώνει η αγανάκτησή μας, τόσο κάποιοι ονειρεύονται επαναφορά του παλιού καθεστώτος και ξεπούλημα του οργανισμού, ελπίζοντας ότι ο λαός της πόλης θα πληρώσει ξανά το μάρμαρο και θα πει κι ευχαριστώ. Ούτε να το σκέφτονται!

Όλοι εμείς που αδυνατούμε να μετακινηθούμε σαν άνθρωποι, όλοι οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι ευπαθείς ομάδες, φωνάζουμε πιο δυνατά από ποτέ ότι ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! 

Φτάνει με τους εκβιασμούς και τα πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας! Απαιτούμε το αυτονόητο: Να μετακινούμαστε σαν άνθρωποι! Η συγκοινωνία είναι αναφαίρετο ΛΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ και δεν το διαπραγματευόμαστε!
  • Άμεση αύξηση των δρομολογίων σε ΟΛΕΣ τις γραμμές!
  • Ασφαλής μετακίνηση! 
  • Κλιματισμός σε όλα τα οχήματα! 
  • Όχι άλλες βλάβες και πυρκαγιές λεωφορείων εν κινήσει!
  • Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση/ξεπούλημα του οργανισμού!" 
ΠΗΓΗ: thestival.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου