Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Χρ. Σπίρτζης: Δεν θα ενεργοποιηθεί ο ΑΣΥΘ

Την πρόθεσή του να μην ενεργοποιηθεί ο νέος δημόσιος φορέας αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη δημοσιοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» στην ΕΡΤ.

Όπως είπε δέχτηκε τηλεφωνήματα για το συγκεκριμένο θέμα και ξεκαθάρισε: «Δεν θα ενεργοποιήσουμε τον ΑΣΥΘ, δηλαδή το σχήμα που διαδέχεται τον ΟΑΣΘ. Ούτε θα κάνουμε κάτι άλλο. Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός με τις επιλογές που θα κάνει στις εθνικές εκλογές.

Αυτό ισχύει για μια σειρά από χώρους, επαγγέλματα που θα επιλέξουν αν θέλουν την πολιτική πρόταση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα επιλέξουν την πολιτική πρόταση που έχει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Όπως είπε ο υπουργός είναι «καλό να ανοίξει μια συζήτηση για το πρόγραμμα που έχει ο καθένας μας σε διάφορους τομείς».

«Στο χώρο των δημόσιων πλέον αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης που γινόταν ένα πάρτι δεκαετιών όταν ήταν ιδιωτικός θα επιλέξουν οι Θεσσαλονικείς, όντως αν πρέπει να δημόσιος ή ιδιωτικός. Να το επιλέξουν και οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι που δεν πληρώνουν πλέον εισιτήριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ΟΑΣΘ  
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δημόσια έχει τοποθετηθεί περί ανάγκης για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών. 

«Από το 2019 απελευθερώνονται οι αστικές συγκοινωνίες και υπάρχει η δυνατότητα και σε άλλους παρόχους να μπουν και να εξυπηρετήσουν μεταφορικές ανάγκες στο πλαίσιο των αστικών συγκοινωνιών. Αυτή τη στιγμή, χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει κάποια λύση στο μεταφορικό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης» έχει πει ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ.

Μάλιστα ο εκλεκτός του στη Θεσσαλονίκη, Νίκος Ταχιάος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον ΟΑΣΘ εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να καταργηθεί η δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του Οργανισμού, μέτρο το οποίο ξεκίνησε να εφαρμόζεται όταν από-ιδιωτικοποιήθηκε ο Οργανισμός. 



ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου