Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Αγωγή τριών εκατ. € σε ασφαλιστική και ΟΣΥ ΑΕ, για τροχαίο με θύμα γνωστό παρουσιαστή

Το ποσό των 3.000.000 ευρώ αξιώνει με αγωγή του κατά ασφαλιστικής εταιρίας και της πρώην ΕΘΕΛ (ΟΣΥ ΑΕ), της εταιρίας που διαχειρίζεται τις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, ο παρουσιαστής Κων/νος Αγγελίδης που είχε πέσει θύμα τροχαίου με λεωφορείο της εταιρίας το 2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews Κ. Αγγελίδης και η σύζυγός του Ευαγγελία Βαρσάμη αξιώνουν από τον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου, τις «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε (πρώην ΕΘΕΛ.ΑΕ) και την ασφαλιστική, αποζημίωση που αγγίζει τα 3 εκ. ευρώ για την «καταστροφή» της ζωής τους αφού πλέον ο 44χρονος «ζει» μέσα στα νοσοκομεία και στα κέντρα αποκατάστασης.

Στην αγωγή που θα συζητηθεί σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Κ. Αγγελίδης αναφέρει:

«Λόγω του βίαιου τροχαίου ατυχήματος, που ως αποτέλεσμα είχε τον σοβαρότατο τραυματισμό μου, τη νοσηλεία και την παραμονή μου στο νοσοκομείο, την συνεχή υποβολή μου σε εξετάσεις και θεραπείες, την πρόκληση μόνιμων και μη αναστρέψιμων σωματικών βλαβών και την μόνιμη και ισόβια αναπηρία μου, εγώ υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι έντονους σωματικούς πόνους, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, άγχος και φόβο για την μελλοντική πορεία της υγείας μου και έχω περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση, ιδίως λόγω της μόνιμης, ισόβιας και μη αναστρέψιμης αναπηρίας μου...

Συνεχίζω να έχω επιπλοκές από διάφορες μολύνσεις ή προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες θεραπείες, αναγκάζομαι να εισάγομαι συνέχεια σε νοσοκομεία.... 

Αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα, αδυνατώ να αυτοεξυπηρετηθώ, αφού ούτε καν να σιτιστώ μόνος μου δεν μπορώ. 

Όλα τα ανωτέρω δυσμενή προς την υγεία και την σωματική μου ακεραιότητα, συνέβησαν σε πολύ νεαρή ηλικία -μόνο 43 ετών- και μάλιστα στην χρονική περίοδο που ήμουν στο απόγειο της καριέρας μου. Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή.

Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με την σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη. Έχω καταστεί μόνιμα ανάπηρος, με πλήρη αδυναμία μετακίνησης, αυτοσυντήρησης και επικοινωνίας με το περιβάλλον.»

Και τα όσα λέει επιβεβαιώνονται και με την απόφαση της επιτροπής αναπηρίας του Ι.Κ.Α. (ΚΕΠΑ) η οποία του αναγνώρισε ποσοστό αναπηρίας 90,00%. 

Κατόπιν των παραπάνω αξιώνει ο ίδιος ποσό 2.796.000 ευρώ και η σύζυγός του για την ανατροφή του 8χρονου γιου τους μέχρι αυτός να συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του 108.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στην αστική ευθύνη που καλύπτει η ασφάλιση αυτοκινήτου το ανώτερο ποσό για αποζημίωση ανά θύμα τροχαίου για σωματικές βλάβες είναι 1.200.000. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου