Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Χωρίς εισιτήριο (και χωρίς υπαλλήλους) στο μετρό

Όσοι χρησιμοποιούμε για τις μετακινήσεις μας το μετρό, σίγουρα έχουμε γίνει μάρτυρες του πιο συχνού περιστατικού: περνάς, έχοντας ακυρώσει το εισιτήριό σου, καθ’ όλα νόμιμα, κι από πίσω σου γίνεται... «βδέλλα» κάποια/κάποιος που θεωρεί εαυτόν έξυπνο και ικανό να κοροϊδέψει το «σύστημα», περνώντας δίχως να πληρώσει το τίμημα του εισιτηρίου.

Μια τέτοια περίπτωση μεταφέρει στο facebook προφίλ του ο Φώτης Κόλλιας, από τον σταθμό «Εθνική Άμυνα»...

''Σήμερα στις 12:30 το μεσημέρι έγινα μάρτυρας ενός περιστατικού που δείχνει πως μετέτρεψαν το μετρό (όπως και άλλους τομείς του δημοσίου) σε μπ@ρδελο. 

Στον σταθμό «Εθνική Άμυνα», έναν από τους πλέον κομβικούς, δύο νεαροί που κρατούσαν στα χέρια εισιτήρια, τα οποία προφανώς δεν ήταν έγκυρα, επιχείρησαν να περάσουν πίσω από έναν ταλαίπωρο που δεν γνώριζε με τι πήγαινε να μπλέξει. Ο άνθρωπος τους είδε να προσπαθούν να χτυπήσουν τα εισιτήρια και να υποστηρίζουν πως είναι έγκυρα.

Μόλις χτύπησε το δικό του, πήγαν να χωθούν πίσω του, αλλά δεν τους άφησε. «Φωνάξτε έναν υπεύθυνο» τους είπε. Οι δύο νεαροί, δήθεν προσβεβλημένοι επειδή δεν τους άφησε να περάσουν με τα έγκυρα εισιτήριά τους που δήθεν δεν τα αναγνώριζαν οι πύλες, του επιτέθηκαν λεκτικά. Ειδικά ο ένας ήταν και σφόδρα επιθετικός, αλλά ευτυχώς τον συγκράτησε ο δεύτερος που ήταν πιο μουλωχτός.

Ο κύριος πήγε, λοιπόν, στον υπεύθυνο του σταθμού, με τους δύο νεαρούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι και του ζήτησε να πάει να δει τι συμβαίνει. 

Είναι πράγματι έγκυρα τα εισιτήρια ή θα χωθούν οι συμπαθείς μας φίλοι πίσω από τον επόμενο αφελή που έχει πληρώσει εισιτήριο και θα περάσουν; 

ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ της ΣΤΑΣΥ. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος, πίσω από τον γυάλινο τοίχο υποστήριξε «δεν είμαι αστυνομικός κύριε! Δεν είναι η δουλειά μου να ελέγξω αν έχουν έγκυρα εισιτήρια!».

Δεν έμεινα για να παρακολουθήσω την εξέλιξη της υπόθεσης, αλλά είμαι σίγουρος πως οι νεαροί φίλοι μας κάπου θα χώθηκαν και θα βγήκαν. Δεύτερο υπάλληλο της ΣΤΑΣΥ δεν εντόπισα!

Υ.Γ.: Επειδή όλο και κάποιος «αντισυμβατικός» θα βρεθεί για να υποστηρίξει πως κακώς ο συγκεκριμένος «νοικοκυραίος» στοχοποίησε τα ταλαίπωρα τα παλικάρια που κάνουν την επανάστασή τους στις πύλες του μετρό (ή πως οι πατεράδες τους έχουν πληρώσει τα εισιτήρια με τους φόρους τους!), είναι άλλο πράγμα να μην πληρώνεις εισιτήριο στα φανερά ως «επαναστάτης» και άλλο να κάνεις τη σιγανοπαπαδιά και να χώνεσαι πίσω από τους άλλους με «ληγμένο» χαρτάκι που δήθεν δεν αναγνωρίζουν τα μηχανήματα!''. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου