Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Σιδηρόδρομος: Η κλοπή καλωδίων ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Αθήνας - Θεσσαλονίκης προκαλεί ανησυχία

Με το καλημέρα, το φαινόμενο της κλοπής των καλωδίων ηλεκτροκίνησης από τις σιδηροδρομικές γραμμές έκανε αισθητή την παρουσία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρέπει να έχουν κλαπεί εκατοντάδες μέτρα από καλώδια της ηλεκτροκίνησης των τρένων, κοντά στο σταθμό του Δομοκού.

Το αποτέλεσμα ήταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ να ακινητοποιηθεί ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και να παραμείνει στο σημείο για περίπου μιάμιση ώρα.

Το ίδιο συνέβη μετά τις 9 το βράδυ και με το επιβατικό τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσαλονίκη και το οποίο αναγκαστικά παρέμεινε στον σιδηροδρομικό σταθμό Λιανοκλαδίου μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να ξεκινήσει και πάλι το ταξίδι του με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, η ηλεκτροκίνηση γίνεται πεδίο κλοπής λόγω του χαλκού που διαθέτει και που επιτήδειοι το μεταπωλούν, προκαλώντας ζημιές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και την ταλαιπωρία επιβατών, εταιρειών και του ίδιου του ΟΣΕ.

Πλέον με την αναμενόμενη ολοκλήρωση των έργων το επόμενο διάστημα είναι επιβεβλημένο να βρεθεί μία βιώσιμη λύση προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο που προκαλεί ανασφάλεια σε όλη τη Σιδηροδρομική οικογένεια και να αποτρέπονται τέτοιου είδους ενέργειες.

Ερώτημα παραμένει αν η ζημιά έχει επηρεάσει και τα καλώδια ηλεκτροκίνησης που έχουν περαστεί στο νέο τμήμα της γραμμής από τις Αγγείες μέχρι το Δομοκό και αν αυτό επηρεάζει την αναμενόμενη λειτουργία της τον Μάρτιο που θα επιτρέψει σε ηλεκτροκίνητα τρένα να διεξάγουν συνολικά το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου