Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Έρχονται αυτόνομα λεωφορεία που θα εκτελούν και... χρέη courier

Αυτόνομα λεωφορεία που θα κινούνται με ευκολία στις μεγαλουπόλεις παρουσίασαν τρεις γνωστές εταιρείες - προμηθευτές. 

Πρόκειται για τις Robert Bosch, Continental και ZF Friedrichshafen, τα μοντέλα των οποίων, σε πρώτη φάση, θα μεταφέρουν ως και 15 επιβάτες και παράλληλα θα μπορούν να εκτελούν χρέη courier ή e-shop για διανομές εντός πόλης στο μέλλον.

Θεωρητικά, αυτά τα οχήματα θα πρέπει να παραμείνουν σε συνεχή λειτουργία πολλές ώρες ημερησίως για να αποσβέσουν το κόστος κτήσης τους, τους υπολογιστές και την συντήρησή τους. 

Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι τρεις μεγάλοι γερμανικοί οίκοι είναι σε συνεχείς διαβουλεύσεις με άλλες υποστηρικτικές εταιρείες προκειμένου να λύσουν κάθε εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία τους.

Κάθε προμηθευτής - κατασκευαστής αναπτύσσει τη δική του τεχνολογία και ακολουθεί παρόμοιες στρατηγικές ανάπτυξης. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει μια ομάδα ατόμων που θα στηρίζει το εγχείρημα και θα είναι «χρεωμένη» για μια γεωγραφική περιοχή.

Σήμερα πολυτελή σήματα όπως η Mercedes-Benz, η Cadillac και η BMW εισάγουν οχήματα με αυτοματισμό επιπέδου 3. Σύμφωνα με αυτό το επίπεδο μπορούν να κινούνται σε έναν αυτοκινητόδρομο, να επιταχύνουν και να φρενάρουν.

Όμως η υποστήριξη τέτοιων οχημάτων είναι ακόμη αρκετά δαπανηρή. Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι κατασκευαστές δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας των συμβατικών μοντέλων. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου