Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τέλος η δωρεάν στάθμευση στους σταθμούς του Μετρό

Ψυχρολουσία για χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά το μετρό και πιο συγκεκριμένα τους σταθμούς, «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Εθνική Άμυνα», εκμεταλλευόμενοι το προνόμιο της δωρεάν στάθμευσης στα πάρκινγκ, αφού βάσει Προκήρυξης η «Αττικό Μετρό» ενοικιάζει τους χώρους πάρκινγκ σε ιδιώτες, για έξι χρόνια (σ.σ.: ανάλογη κατάσταση είναι και για το πάρκινγκ 200 θέσεων στο σταθμό «Χαλάνδρι».

Τον Νοέμβριο η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για τη μίσθωση σε ιδιώτη δύο χώρων στάθμευσης. Πρόκειται για δύο ιδιόκτητους χώρους πλησίον των σταθμών Μετρό Εθνική Άμυνα και Δουκίσσης Πλακεντίας οι οποίοι μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ως ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.

Η πρώτη έκταση, στο σταθμό Εθνική Άμυνα έχει εμβαδόν 6.400 περίπου τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 200 περίπου θέσεις στάθμευσης. Ο χώρος είχε αρχικά διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης ΙΧ και αστικών και υπεραστικών λεωφορείων .

Ο χώρος στάθμευσης πλησίον του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας έχει εμβαδόν 15.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 500 περίπου θέσεις στάθμευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικούς χώρους, με τον δεύτερο να βρίσκεται άνωθεν του αμαξοστασίου του Μετρό.

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες διαμόρφωσης των χώρων εντός εξαμήνου πριν αυτοί λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις 4 πρώτες ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ. Οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να λειτουργούν κατ ελάχιστον τις ώρες λειτουργίας του Μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

Να σημειωθεί πως τα πάρκινγκ του μετρό έμειναν ελεύθερα όλα τα χρόνια και καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν είχε αποπειραθεί να τα ιδιωτικοποιήσει. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, όταν ήταν αντιπολίτευση, πάλευε για την ελεύθερη χρήση αυτών των χώρων και την πρόσβαση όλων των πολιτών στην ελεύθερη στάθμευση, τώρα προωθεί την ιδιωτικοποίησή τους!

Να υπογραμμιστεί, τέλος, πως το τελευταίο διάστημα, πριν από απ’ τις γιορτές, γίνονται εργασίες στο πάρκινγκ αυτοκινήτων στο σταθμό του μετρό στη «Δουκίσσης Πλακεντίας». Το παράδοξο είναι ότι δεν υπάρχει καμιά αντίδραση, μέχρι στιγμής, από τους πέριξ του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας δήμους και για το λόγο αυτό πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι κάτοικοι της περιοχής.

Τέσσερις οργανωμένους χώρους στάθμευσης έχουν στη διάθεσή τους οι επιβάτες του ΜΕΤΡΟ:
  • Στο σταθμό Συγγρού-Φιξ λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
  • Στο σταθμό Χαλάνδρι λειτουργεί ελεγχόμενος υπαίθριος χώρος στάθμευσης.
  • Στο σταθμό Νομισματοκοπείο λειτουργεί καθημερινά και επί 24ώρου βάσεως ελεγχόμενος υπόγειος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
  • Στο σταθμό Αγία Μαρίνα λειτουργεί ελεγχόμενος πολυώροφος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης.
  • Στο σταθμό Κεραμεικός.
Τέλος, μη ελεγχόμενοι χώροι στάθμευσης υπάρχουν στους σταθμούς
  • Κατεχάκη,
  • Εθνική Άμυνα και
  • Δουκίσσης Πλακεντίας.

 ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΔΩ 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου