Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Δ. Τσερμενίδης - Πρόεδρος Εργαζομένων ΟΑΣΘ: Οι εργαζόμενοι δεν είναι ρατσιστές...

Τη δική τους απάντηση δια στόματος του προέδρου τους έδωσαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, μετά τα όσα έχουν καταγραφεί περί ρατσιστικών συμπεριφορών εναντίον συγκεκριμένων ομάδων που κάνουν χρήση των αστικών συγκοινωνιών.

Ο διάλογος για τη συμπεριφορά των οδηγών προς πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινούνται με τα λεωφορεία, είχε ανοίξει μετά από μια καταγγελία της ΑΡΣΙΣ, την οποία διαδέχτηκε και ένα έγγραφο που έφτασε στη διοίκηση του Οργανισμού από μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων. Αποστολείς ήταν οι τέσσερις νεοεκλεγέντες με την παράταξη «Δρομέας».

Σε αυτό αναφερόταν πως οι πρόσφυγες «λόγω κουλτούρας» έχουν κακή σχέση «με την προσωπική τους υγιεινή» κι έτσι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπολοίπους επιβάτες οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσά τους», έφτασε στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΣΘ.

Η διοίκηση του Οργανισμού έσπευσε εξαρχής να ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές, με τον πρόεδρο, Στέλιο Παππά να ξεκαθαρίζει ότι "δεν υπάρχει χώρος για ρατσιστές".

Σήμερα ήταν η σειρά του προέδρου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να τοποθετηθεί. Ο Δημήτρης Τσερμενίδης έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

"Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης διαχρονικά έχουν αποδείξει την δημοκρατικότητα και την αγωνιστικότητα τους για θέματα εργασιακά κοινωνικά και φυλετικά.

Εάν κάποιοι εργαζόμενοι έχουν άλλη άποψη και εκφράζουν ρατσιστικές η φασιστικές τάσεις, αυτό δεν αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι Ρατσιστές.

Όσον αφορά την ανακοίνωση του ΟΑΣΘ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί για το σύνολο των εργαζομένων.

Η Δημοκρατία ήταν είναι και θα είναι ανεπηρέαστη....

Ότι άλλο γράφεται δεν μας αγγίζει και είναι από σκοπιμότητα...

Μακριά απο ΕΜΑΣ.......". 





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου