Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ο.ΣY. Α.Ε.: Πόσο «κοστίζουν» στην εταιρεία οι επιθέσεις στα λεωφορεία

Πάνω από 20 επιθέσεις έχουν σημειωθεί τις τελευταίες 14 ημέρες σε λεωφορεία της Ο.ΣΥ. προκαλώντας σημαντικό πλήγμα στην αξιοπιστία της εταιρείας αλλά και τεράστιο οικονομικό κόστος.

Τα λεωφορεία που δέχονται επιθέσεις αναγκάζονται να παροπλιστούν για μία ή και περισσότερες ημέρες με την εταιρεία να έχει σημαντικά διαφυγόντα κέρδη από τα δρομολόγια που ακυρώνονται. Και αυτό γιατί τα λεωφορεία που καθημερινά εκτελούν δρομολόγια είναι πολύ λιγότερα από αυτά που απαιτούνται για να εκτελεστεί το πρόγραμμα της ΟΣΥ.

Την ίδια στιγμή μόνο για τη ρυμούλκηση ενός λεωφορείου 12 μέτρων το κόστος είναι 145 ευρώ ενώ για ειδική μεταφορά και ανύψωση φτάνει τα 270 ευρώ.

Βέβαια το μεγαλύτερο κόστος είναι η χαμένη αξιοπιστία με τους επιβάτες να αναγκάζονται να περιμένουν στην στάση μέχρι και μία ώρα!

Και παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει ξεκινήσει εντατικούς ελέγχους και έχει προχωρήσει σε συλλήψεις οι επιθέσεις συνεχίζονται προκαλώντας έντονη ανησυχία τόσο στον ΟΑΣΑ, όσο και στους εργαζόμενους.

Μετά από «αυτοψία» διοικητικών παραγόντων του Οργανισμού την Τρίτη, στα λεωφορεία που δέχτηκαν τις επιθέσεις, ακολούθησε σύσκεψη, με τη συμμετοχή της διοίκησης και εκπροσώπων εργαζομένων του ΟΑΣΑ, αλλά και στελεχών της Αστυνομίας όπου αποφασίστηκε η πιο εντατική αστυνόμευση των περιοχών που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο των επιθέσεων.

Η απόφαση για την ρυμούλκηση λεωφορείων 
Πιο … προφητική από ποτέ μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της διοίκησης της ΟΣΥ στις 4 Οκτωβρίου 2018 με την οποία εγκρίνεται η «Έγκριση του Πρακτικού Αξιολόγησης των δικαιολογητικών κατακύρωσης της μοναδικής συμμετέχουσας εταιρείας ΠΙΠΙΛΙΚΑΚΗΣ Δ. ΧΡΗΣΤΟΣ στην υπ’ αρ. 127961/2018 Διακήρυξη και κατακύρωση της ανάθεσης των υπηρεσιών ρυμούλκησης - μεταφοράς των οχημάτων της ΟΣΥ. Α.Ε., ενδεικτικά για ένα (1) έτος ή μέχρι την συμπλήρωση του ποσού των 60.000 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.

Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η εταιρεία είναι:
Για τις περιπτώσεις απλής ρυμούλκησης:
  • Οχήματα 18m, η δαπάνη ανέρχεται σε 178,00€/τμχ.
  • Οχήματα 12m, η δαπάνη ανέρχεται σε 145,00€/τμχ.
  • Οχήματα 8m, η δαπάνη ανέρχεται σε 130,00€/τμχ.

Για τις περιπτώσεις ανύψωσης και μεταφοράς με ιδιαίτερα οχήματα:
  • Οχήματα 18m, η δαπάνη ανέρχεται σε 420,00€/τμχ.
  • Οχήματα 12m, η δαπάνη ανέρχεται σε 270,00€/τμχ.
  • Οχήματα 8m, η δαπάνη ανέρχεται σε 190,00€/τμχ.».
Ως επιπλέον κόστος υπηρεσίας μεταφοράς ή ρυμούλκησης σε έκτακτες περιπτώσεις, χωρίς την παρουσία τεχνικού προσωπικού της Ο.ΣΥ. Α.Ε., η δαπάνη ανέρχεται σε 20,00€/μεταφορά πλέον Φ.Π.Α. και δεν θα καλύπτεται, ως δαπάνη, από την παρούσα σύμβαση.

Η παραπάνω απόφαση θεωρείται άμεσα εκτελεστή. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου