Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

Σήμα... «καμπάνα» στη νέα γραμμή του μετρό

Πλήρης κάλυψη δικτύων κινητής τηλεφωνίας θα υπάρχει τόσο στους σταθμούς όσο και στη σήραγγα της νέας γραμμής 4 του μετρό Αθήνας καθώς και στις νέες επεκτάσεις στην πρωτεύουσα και στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αττικό Μετρό, Θεοδ. Παπαδόπουλο. 

Παράλληλα θα προχωρήσουν και τα σχετικά έργα, ώστε να υπάρχει αντίστοιχη κάλυψη και στο υφιστάμενο δίκτυο του μετρό.

Οι δηλώσεις του κ. Παπαδόπουλου περιλαμβάνονται σε βίντεο που δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), στο πλαίσιο των 25 χρόνων κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Το βίντεο παρουσιάστηκε στο συνέδριο Infocom World.

Το ζήτημα της κάλυψης των δικτύων κινητής στο δίκτυο του μετρό εκκρεμεί εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες. Πριν από λίγες εβδομάδες, το θέμα είχαν συζητήσει στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) ο κ. Παπαδόπουλος με τον γενικό διευθυντή της ΕΕΚΤ Γιώργο Στεφανόπουλο.

Τότε είχε γίνει γνωστό πως συμφωνήθηκε να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών ώστε σύντομα τόσο στους σταθμούς, όσο και στις σήραγγες του μετρό να υπάρχει κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και, κυρίως, δυνατότητα μετάδοσης δεδομένων με μεγάλες ταχύτητες για γρήγορη πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Στο παρελθόν η ΣΤΑΣΥ (τότε ΑΜΕΛ) είχε υπογράψει συμφωνίες για λειτουργία δικτύων Wi-Fi σε συγκεκριμένους σταθμούς του μετρό. Οι συγκεκριμένες συμφωνίες έληξαν χωρίς να ανανεωθούν, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάλυψη στους περισσότερους σταθμούς του δικτύου.  





0 comments:

Δημοσίευση σχολίου