Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Στα «Χαρακώματα» Υπ. Μεταφορών - ΣΤΑΣΥ, για τα δρομολόγια του Μετρό προς το Αεροδρόμιο

Την έντονη αντίδραση του γενικού γραμματέα Μεταφορών Θάνου Βούρδα προκάλεσε η απόφαση της διοίκησης της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ) να τερματίσει από την 1η Νοεμβρίου το ενιαίο δρομολόγιο Αγία Μαρίνα - Αεροδρόμιο. 

Σε επιστολή του ο κ. Βούρδας ζητά εξηγήσεις από την ΣΤΑΣΥ, η οποία επιμένει στην αιτιολογία περί εξοικονόμησης συρμών.

Με κατεπείγουσα επιστολή του ο κ. Βούρδας ζητά εξηγήσεις από τις διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ) και της ΣΤΑΣΥ, για την αιφνίδια απόφασή τους να βάλουν τέλος στα απευθείας δρομολόγια του μετρό από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), μετά τη δυσφορία του επιβατικού κοινού και των τουριστών και τα ειρωνικά σχόλια που κατέκλυσαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Ζητά επίσης σε έντονο ύφος από τις δύο διοικήσεις «να επαναφέρουν άμεσα το προηγούμενο καθεστώς της απευθείας σύνδεσης του κέντρου της Αθήνας με το αεροδρόμιο», χωρίς την ενδιάμεση «ανταπόκριση» του σταθμού Δουκ. Πλακεντίας.

Ο κ. Βούρδας επίσης ζητά να ενημερωθεί «για τους λόγους, για τους οποίους έγινε από τη ΣΤΑΣΥ η αλλαγή στα δρομολόγια που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο» και «εάν προηγήθηκε η σχετική, απαιτούμενη έγκριση από τον ΟΑΣΑ». 

Επίσης, ερωτά τις δύο διοικήσεις, «γιατί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα στο άρθρο 54 του νόμου 4568/2018, όπου για τέτοιου είδους αλλαγές απαιτείται η έγκριση του υπουργείου Μεταφορών». 

ΣΤΑΣΥ: Σοβαρές ελλείψεις σε συρμούς 
Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ πάντως επιμένει ότι η αλλαγή των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο, έγινε προκειμένου η διοίκηση της εταιρείας να καλύψει τις σοβαρές ελλείψεις που υπάρχουν σε συρμούς. 

Με τη λύση αυτή η ΣΤΑΣΥ εξοικονομεί συρμούς, καθώς στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας - Αεροδρόμιο απασχολούνται μόλις τρία τρένα (δύο κανονικά και ένα εφεδρικό).

Η αλλαγή αυτή έχει προκαλέσει ταλαιπωρία στο επιβατικό κοινό αφού οι επιβάτες που έχουν τελικό προορισμό το Αεροδρόμιο πρέπει να ανεβαίνουν με τις αποσκευές τους και στη συνέχεια να κατέβουν στην απέναντι αποβάθρα προκειμένου να επιβιβαστούν στους συρμούς που κατευθύνονται προς το Αεροδρόμιο. Η ταλαιπωρία αφορά και εκείνους που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο.

Πρόκειται για μέτρο το οποίο έχει προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών και κυρίως των τουριστών, οι οποίοι για να φτάσουν στο αεροδρόμιο ή στο κέντρο της Αθήνας, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν δύο συρμούς, φορτώνοντας και ξεφορτώνοντας τις βαλίτσες και τις άλλες αποσκευές τους στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας!

Μάλιστα, την απόφαση αυτή της διοίκησης της ΣΤΑΣΥ έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οι Ιταλοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι οποίοι εξέδωσαν ανακοίνωση προτρέποντας το επιβατικό κοινό να χρησιμοποιεί τα τρένα του προαστιακού σιδηροδρόμου, τα οποία εκτελούν το δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Αθήνα χωρίς ενδιάμεσες μετεπιβιβάσεις. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου