Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ελαστικοί οι οδηγοί την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή πόρτα

Από σήμερα ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου της επιβίβασης μόνο από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, προκειμένου οι επιβάτες να ακυρώνουν το εισιτήριό τους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα λεωφορεία φέρουν σχετική κάρτα που καθοδηγεί τους επιβάτες, αναγράφοντας «Μόνο Είσοδος» και «Μόνο Έξοδος», αν και οι περισσότεροι ήταν απροετοίμαστοι.

«Δεν γνώριζα ότι θα πρέπει από δω και πέρα να ανεβαίνω μόνο από μπροστά και όχι από τις πίσω πόρτες. Αλλά δε νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα. Θα το συνηθίσω. Ίσως είναι και καλύτερα γιατί δεν θα συνωστιζόμαστε άδικα» δηλώνει η 22χρονη Μαρία Παπαοικονόμου, ενώ ο 70χρονος Γιώργος Παπαγεωργίου τονίζει: «Μέχρι να το συνηθίσω θα περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα. Τόσα χρόνια εξάλλου όποτε ανέβαινα σε λεωφορείο ούτε που σκεφτόμουν από ποια πόρτα πρέπει να ανέβω. Ελπίζω πάντως να το τηρήσει ο κόσμος και να μην προσπαθούν κάποιοι να ξεφύγουν».

Οι οδηγοί πάντως για σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής της απόφασης φάνηκαν περισσότερο ελαστικοί, επιτρέποντας σε κάποιους επιβάτες να ανέβουν και από τις πίσω πόρτες, χωρίς να εμποδίσουν την είσοδό τους. Κάποιοι μάλιστα εξηγούσαν στο επιβατικό κοινό ότι θα πρέπει να προσαρμοστεί με το μέτρο.

«Εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους λέμε ότι πρέπει να συνηθίσουν να επιβιβάζονται από μπροστά για να ακυρώνουν το εισιτήριό τους και να αποβιβάζονται από τις πίσω πόρτες. Ελπίζουμε να συμμορφωθούν και να μην έχουμε ζητήματα» δηλώνει ο οδηγός Γιάννης Παπαδόπουλος. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου