Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Οι… 17 μισθοί του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Το θέμα των απολύσεων στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έφερε στο δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση, απευθύνοντας ερώτηση στο σύμβουλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γρηγόρη Γκίκα, ο οποίος είναι ο «ισχυρός άνδρας» του ΚΤΕΛ.

Ο κ. Γκίκας απάντησε, ρίχνοντας όλη την ευθύνη στους εργαζόμενους για τις απολύσεις και δικαιολογώντας τη θέση της επιχείρησης με διάφορα επιχειρήματα, που σηκώνουν πολλή συζήτηση.

Καταρχάς, ο κ. Γκίκας ενημέρωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί το 40% του τζίρου για το υπεραστικό ΚΤΕΛ, αλλά οι μισθοί «έχουν παγώσει» στα επίπεδα πριν την απώλεια.

Ο σύμβουλος δεν δίστασε να ευθυγραμμίσει τους εργαζόμενους με τους... υπαλλήλους της Βουλής: «Παίρνουν μαζί με τις παροχές 17 μισθούς, παραπάνω και από τους υπαλλήλους της Βουλής» είπε χαρακτηριστικά///

Παρότι η διοίκηση έχει αποφασίσει τις απολύσεις, έριξε την ευθύνη στους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «μόνοι τους οι εργαζόμενοι τις προκάλεσαν και κατήργησαν τα καθήκοντα του εισπράκτορα» με προσφυγές τους. Οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ο οποίος έκρινε ότι η υπηρεσία εισπράκτορα καθ' οδόν, πληρώνεται κανονικά στον οδηγό και όχι ως επίδομα.

Αυτοσκιαγραφήθηκε ως «εργοδότης με κοινωνικό πρόσωπο» λέγοντας ότι οι «δεν είχαμε πρόθεση να διώξουμε κανέναν. Αναγκαστήκαμε να μειώσουμε τους εργαζόμενους από 21 στους 15 με κριτήρια, όπως να μην έχουν παιδιά κ.λπ.» και επιπρόσθετα ότι ο ίδιος, όταν εργαζόμενος ασθένησε, του είπε «πήγαινε να γίνεις καλά» και μετά, τον ξαναπροσέλαβε...

Οι εργαζόμενοι πάντως έχουν διαφορετική θέση από τον κ. Γκίκα. Έχουν καταγγείλει ότι η διοίκηση βασικά προσπαθεί να απαλλαγεί από παλιούς εργαζόμενους και να τους αντικαταστήσει με νεότερους και «φθηνότερους», καθώς και ότι απολύει συνδικαλιστές. Η υπόθεση των απολύσεων κρατάει εδώ και δύο χρόνια σχεδόν... 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου