Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Καταγγελία για «κουκούλωμα» του σκανδάλου στην ΕΔΟΘ με το «φέσι» στον ΟΑΣΘ

Επιχείρηση «κουκουλώματος» του σκανδάλου με τα χρήματα που οφείλει η ΕΔΟΘ στον ΟΑΣΘ καταγγέλλει η παράταξη «Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις στο δημόσιο Θεσσαλονίκης».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ τους τελευταίους 9 μήνες ασχολείται με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το σκάνδαλο με τα 120.000 ευρώ που δεν αποδόθηκαν στον ΟΑΣΘ, χρήματα που αφορούν τις εκπτωτικές κάρτες των συναδέλφων και έχουν αποδοθεί κανονικά από τα πρωτοβάθμια σωματεία».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ενώ είχε αποφασιστεί να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά, όπου να περιγράφεται όλη η διαδικασία παραλαβής - παράδοσης των κουπονιών και φυσικά να αναφέρονται όλα τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή, η απόφαση αυτή δεν προχωράει.

«Αμφισβητήθηκε ακόμα κι ότι δεν αποδόθηκαν τα χρήματα στον ΟΑΣΘ από αυτά τα συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥΠ, παρόλο που κι ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος της ΕΔΟΘ δημόσια αναγνώρισε την ευθύνη του, με δηλώσεις στις 27/11/2017 σε ραδιοσταθμό, οι οποίες αναπαράχθηκαν στα ΜΜΕ, δηλώνοντας μάλιστα ότι… νόμιζε ότι ήταν «γύρω στις 15.000». 

Για αυτή την ανάληψη της ευθύνης μάλιστα παραιτήθηκε από την ΕΕ της ΕΔΟΘ. Για να φτάσουμε σήμερα στις μεθοδεύσεις συγκάλυψης και κουκουλώματος, κάτι που αποδεικνύεται κι από το γεγονός ότι η παράταξή του (ΔΗΣΥΠ) τον επέλεξε για την ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ στο πρόσφατο συνέδριό της (Φλεβάρης 2018) και στη συμμετοχή στο προεδρείο της, στη θέση του οργανωτικού γραμματέα! 

Τι μεθοδεύουν; Τη διευθέτηση του χρέους μέσω διακανονισμού με τον ΟΑΣΘ. Ήδη έγιναν συναντήσεις για μείωση του ποσού ώστε να μη θεωρείται κακούργημα η υπόθεση και κατ΄ επέκταση η “αξιοποίηση”, όπως ονομάζουν, της περιουσίας της ΕΔΟΘ, ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι οικονομικές της υποχρεώσεις» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER