Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Κ. Χατζηδάκης: Σε τραγική κατάσταση η συγκοινωνίες

Φραστική επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εξαπέλυσε η ΝΔ. 

Σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως τη διετία ΄15-΄16 τα έσοδα των αστικών συγκοινωνιών μειώθηκαν κατά 21%, η επιδότηση προς τις συγκοινωνίες, που πληρώνουν οι πολίτες με τους φόρους τους, αυξήθηκε την ίδια περίοδο κατά 18% και τα δρομολόγια, τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ που κυκλοφορούν, έχουν περιοριστεί δραματικά.

«Την ίδια στιγμή που περιορίζεται το κοινωνικό έργο των συγκοινωνιών στην Αθήνα και δεν εξυπηρετούνται οι πολίτες, η κυβέρνηση έχει βρει λεφτά για να βάλει μέσα σε έναν χρόνο 400 υπαλλήλους στην εταιρεία συντήρησης του ΟΣΕ» είπε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας πως τα έξοδα προς τρίτους, του ΟΑΣΑ, αυξήθηκαν από 33 μέχρι 91%. 

Είπε: «Έχουμε μια κυβέρνηση που ενώ περηφανεύεται για το κοινωνικό της πρόσωπο, μειώνει το κοινωνικό έργο των αστικών συγκοινωνιών και την ίδια στιγμή κάνει κουβαρνταλίκια και χαριστικές πράξεις προς τρίτους κομματικούς της πελάτες προφανώς. Αυτή είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Σημείωσε, δε, πως οι επίσημες λογιστικές καταστάσεις του ΟΑΣΑ είναι ενδεικτικές.

Όπως είπε, υπάρχει μείωση των εξόδων για το ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο, την ύδρευση, για επισκευές, συντηρήσεις και αποδοχές προσωπικού, μείωση των παραγωγικών δαπανών των αστικών συγκοινωνιών με αποτέλεσμα την πτώση του επιπέδου των συγκοινωνιών. Ιδιαίτερα όσον αφορά τα έξοδα για επισκευές και συντηρήσεις, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως υπάρχει μείωση 23%.

Ο αρμόδιος τομεάρχης, Κώστας Καραμανλής, από την πλευρά του, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως πιστεύει σε μια πολιτική την οποία χαρακτήρισε ως «μπείτε όλοι δήθεν τζάμπα και ας ρημάξουν οι συγκοινωνίες και ας πληρώσει πανάκριβα μετά, ο ελληνικός λαός το κόστος», σε αντίθεση με τη ΝΔ η οποία «πιστεύει πως θα πρέπει να προστατεύονται μερικές κοινωνικές ομάδες, οι οποίες όμως θα πρέπει να το δικαιούνται». 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου