Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Υπεγράφη η σύμβαση εργασίας ΟΑΣΘ - Συνδικάτου Εργαζομένων

Υπεγράφη την Τετάρτη η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας μεταξύ της διοίκησης του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) και του συνδικάτου εργαζομένων στον Οργανισμό, η οποία, πέρα από τα μισθολογικά, ρυθμίζει και μία σειρά θεσμικών θεμάτων.

Από πλευράς διοίκησης ΟΑΣΘ τη σύμβαση υπέγραψαν ο πρόεδρος του Οργανισμού, Στέλιος Παππάς και ο διευθύνων σύμβουλος, Σάββας Παναγιωτίδης, ενώ από πλευράς του Σωματείου Εργαζομένων στο ΟΑΣΘ, ο πρόεδρος, Δημήτρης Τσερμενίδης και ο γενικός γραμματέας, Κωνσταντίνος Αγγελούδης.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Παππάς, δήλωσε ότι με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εγκαινιάζεται μια «δύσκολη προσπάθεια», προκειμένου -όπως είπε- να αποκατασταθούν ομαλές εργασιακές σχέσεις μέσα στον Οργανισμό, οι οποίες «κατά τη γνώμη μας είχαν τρωθεί πάρα πολύ άσχημα στο προηγούμενο διάστημα».

«Έχουμε αποκτήσει ήδη ένα βηματισμό που επιτρέπει να βάλουμε από κοινού δυνάμεις, διοίκηση και προσωπικό, έτσι ώστε ο ΟΑΣΘ να ξαναγίνει ο φορέας ο οποίος θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στον πολιτισμό της πόλης μας. Νομίζω ότι αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα και στις δύο πλευρές γιατί ακριβώς, όλη αυτή η προσπάθεια είναι κοινή και όχι μονομερής. Και αυτή η κοινή προσπάθεια μάς δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε προς το καλύτερο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.

Από τη πλευρά του ο κ. Τσερμενίδης, δήλωσε: «η σημερινή υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας αποδεικνύει τη μέχρι σήμερα πορεία και συνεργασία που είχαμε. Εκτός από τα εργασιακά και τα οικονομικά που προσδιορίστηκαν στη σύμβαση εργασίας για μας είναι πολύ σημαντικό και είναι το μεγάλο μας στοίχημα, η κοινή μας προσπάθεια για να αποκτήσει η Θεσσαλονίκη τις ποιοτικές συγκοινωνίες που της αξίζουν. Αυτός λοιπόν είναι ο κοινός στόχος και των δύο πλευρών».0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER