Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Νέα λεωφορεία -ακόμα και από το εξωτερικό- φέρνει ο ΟΑΣΘ

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει στην ενοικίαση καινούργιων λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ, ακόμα και από το εξωτερικό, εξετάζει το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αυτό ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο υπουργός Χρήστος Σπίρτζης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το υπουργείο εξετάζει τη πιθανότητα να προχωρήσει σε συμφωνία με την ΕΛΒΟ για τη συντήρηση τόσο των παλιών όσο και των νέων λεωφορείων του Οργανισμού.

Το θέμα της συνεργασίας της ΕΛΒΟ με τον ΟΑΣΘ, με αμοιβαίο όφελος και για τις δύο πλευρές, είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Αύγουστο η Voria.gr.

Στη συνάντηση ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης έθεσε και το θέμα της διάνοιξης της οδού Ψελλού για την οποία ο κ. Σπίρτζης πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθούν τα ποσά που απαιτούνται στην Αττικό Μετρό, προκειμένου να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις με πιο γρήγορους ρυθμούς. Τέλος, ο υπουργός δεσμεύτηκε να παρέμβει για να προχωρήσει το θέμα της κατασκευής νέων σχολείων μέσω ΣΔΙΤ.

Στην Αθήνα ο κ. Μπουτάρης είχε συνάντηση και με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκης - Β. Σποράδες και την άρνηση της Hellenic Seaways για να δρομολογηθεί πλοίο και το καλοκαίρι του 2018.

Ο δήμαρχος του ανακοίνωσε την πρόταση που θα καταθέσει αύριο ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για επιδότηση της ακτοπλοϊκής γραμμής για δύο χρόνια. 

Απο την πλευρά του ο υπουργός επικρότησε την πρόταση, με τον δήμαρχο να του ζητά να πιέσει την εταιρεία για να πραγματοποιηθούν και φέτος το καλοκαίρι τα δρομολόγια με την επιδότηση.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου