Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Μηχανήματα εκτυπώνουν σύντομα ποιήματα και διηγήματα για να μην βαριέσαι στις στάσεις των ΜΜΜ

Η ιδέα ανήκει σε μια μικρή start up στην Γκρενόμπλ της Γαλλίας, όταν κάποιος αναρωτήθηκε, αν υπάρχει κάποιος πιο δημιουργικός τρόπος να περάσεις τον κατά τα άλλα νεκρό χρόνο αναμονής στην πόλη. Έτσι έγινε και δημιουργήθηκε το "Story Teller".

"Είστε στο αεροδρόμιο ή στον σταθμό του τρένου και περιμένετε στωικά να έρθει το αεροπλάνο ή το τρένο, μετρό, λεωφορείο κ.α.. Τι κάνετε για να περάσει η ώρα; Μπορείτε να χαζέψετε λίγο στο κινητό σας ή να ψωνίσετε κάτι, ίσως. Όμως ακόμα καλύτερο θα ήταν να μπορούσατε να διαβάσετε κάτι στα γρήγορα, έτσι δεν είναι;"

Ο γαλλικός εκδοτικός οίκος Short Edition έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση γι’ αυτό, έχοντας στήσει σε πάνω από 150 σημεία στη Γαλλία και στις ΗΠΑ ηλεκτρονικά μηχανήματα που με το πάτημα ενός κουμπιού βγάζουν ένα χαρτί με τυπωμένο ένα λογοτεχνικό κείμενο: μπορεί να είναι ένα ποίημα, ένα διήγημα ή ένα απόσπασμα από κάποιο μυθιστόρημα.

Και μάλιστα, τα μηχανήματα έχουν τρία κουμπιά, ανάλογα με το αν ο χρήστης θέλει ένα ανάγνωσμα για ένα, τρία ή πέντε λεπτά. Οι ιστορίες εκτυπώνονται αυτόματα σε ένα μακρόστενο χαρτί που μοιάζει με απόδειξη, ώστε να το διαβάσεις, να το κρατήσεις ή να το πετάξεις. 

ΠΗΓΗ: diastixo.gr & iefimerida.gr




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου