Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ιδιώτες επιστρατεύει ο ΟΑΣΑ, για την εκπαίδευση & ενημέρωση του επιβάτη, στη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Στην εκπνοή του χρόνου, ο ΟΑΣΑ υπέγραψε σύμβαση με εταιρεία που ειδικεύεται στο μοίρασμα διαφημιστικών φυλλαδίων για «υπηρεσίες εκπαίδευσης - ενημέρωσης επιβατικού κοινού στη χρήση του συστήματος έκδοσης - επικύρωσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Συγκεκριμένα, προβλέπεται πως οι υπάλληλοι του αναδόχου θα εργαστούν για ένα τετράωρο επί 28 μέρες (24 τετράωρες ή 48 δίωρες βάρδιες τη μέρα) για την «βιωματική εκπαίδευση των επιβατών των αστικών συγκοινωνιών στη χρήση και κατανόηση του εξοπλισμού χρήσης αναφορικά με το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο», όπως την ονομάζει ο ΟΑΣΑ.

Οι τετράωροι υπάλληλοι - εκπαιδευτές θα βρίσκονται σε 70 προεπιλεγμένα σημεία και με τη χρήση εποπτικού υλικού θα εξηγούν σε επιβάτες πως να χρησιμοποιούν τα αυτόματα εκδοτικά μηχανήματα καθώς και τα μηχανήματα επικύρωσης. 

Στα σημεία αυτά περιλαμβάνονται όλοι οι σταθμοί Μετρό και ΗΣΑΠ καθώς και σημεία με σημαντικό αριθμό επιβατών λεωφορείων όπως τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων, οι πλατείες Κοραή, Παγκρατίου, Αγίων Αναργύρων, Κυψέλης και η Σαρωνίδα. 

Επίσης, δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν και πρόσθετα σημεία συγκέντρωσης κοινού όπως το The Mall Athens και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερη εξωστρέφεια στις συγκεκριμένες περιοχές».

Οι εκπαιδευτές θα είναι κατάλληλα ενδεδυμένοι με διακριτή ενδυμασία (μπλουζάκι - μπουφάν) που θα σηματοδοτεί την υπηρεσία εξυπηρέτησης - παροχής βοήθειας και θα έχουν στην κατοχή τους ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το ηλεκτρονικό εισιτήριο καθώς και tablet με το οποίο θα εκπαιδεύουν τους χρήστες της νέας εφαρμογής ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η αμοιβή του αναδόχου για τις υπηρεσίες αυτές θα είναι 19.800 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Το γεγονός ότι ο ΟΑΣΑ προχωρά σε αυτή την κίνηση τώρα, ενάμιση μήνα μετά την αποκλειστική κυκλοφορία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ενισχύει την άποψή μας πως ποτέ δεν υπήρξε ολοκληρωμένο σχέδιο μετάβασης στο ηλεκτρονικό εισιτήριο και πως η όλη διαδικασία οργανώθηκε εκ του προχείρου με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας».

Σπίρτζης: Μέσα στο μήνα θα κλείσουν οι μπάρες 
Εντός του Ιανουαρίου θα κλείσουν οι πύλες εισόδου/εξόδου στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χ. Σπίρτζης στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha την περασμένη εβδομάδα. 

Σύμφωνα με τον υπουργό, το κλείσιμο καθυστερεί επειδή οι επιβάτες δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί με την έκδοση και χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ένα μήνα πριν πάντως ο υπουργός δήλωνε πως οι πύλες θα κλείσουν ως το τέλος του Δεκεμβρίου, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου ο ΟΑΣΑ είχε ανακοινώσει πως οι πύλες θα κλείσουν ως τις 20 Δεκεμβρίου. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER