Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό παραδίδονται τον Ιούνιο του 2019 στη γραμμή 3

Το Μετρό επεκτείνεται και στη γραμμή 3 που φτάνει ως τον Πειραιά σύντομα θα παραδοθούν τρεις νέοι σταθμοί.

Συγκεκριμένα, στον Κορυδαλλό η στάση του Μετρό θα είναι στην πλατεία Ελευθερίας, στην Νίκαια στον Άγιο Νικόλαο ενώ στην Αγία Βαρβάρα θα είναι στην Ελευθερίου Βενιζέλου και θα παραδοθούν στις 30 Ιουνίου 2019.

Το γεγονός αυτό οριστικοποιήθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορυδαλλού μεταξύ του δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και εκπροσώπων της Αττικό Μετρό Α.Ε. και της κατασκευάστριας κοινοπραξίας.

Στη συνάντηση ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση των εκσκαφών, και η αποσυναρμολόγηση του Μετροπόντικα εντός των επόμενων ημερών. 

Η Αττικό Μετρό σημείωσε ότι υποχρέωση της κατασκευάστριας κοινοπραξίας είναι η παράδοση των τριών σταθμών μέχρι τις στις 30 Ιουνίου 2019.
Θα συνδεθεί το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο

Η επέκταση του Μετρό προς τον Πειραιά αναμένεται να είναι ένα έργο πνοής για όλη της Αττική.

Συνολικά η επέκταση θα είναι μήκους 7,6 χιλιομέτρων με έξι σταθμούς. Με την πλήρη ολοκλήρωση του έργου, που αναμένεται στα τέλη του 2020 αρχές 2021, όλη γραμμή 3 θα είναι μήκους 50 χλμ. Υπολογίζεται ότι για μεταφορά από το λιμάνι στο αεροδρόμιο θα απαιτούνται μόλις 55 λεπτών

Συνολικά οι νέοι σταθμοί θα είναι: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο.

Πρόκειται για τo μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά τις τελευταίες δεκαετίες και αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα του, δίνοντας ώθηση στην εμπορική και τουριστική κίνηση.

Σημειώνεται, παράλληλα με το ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά, η εταιρεία «DIMAND AE» ανέλαβε να αναβαθμίσει ολόκληρη την περιοχή του Αγ. Διονυσίου στον Πειραιά. Στην περιοχή βρίσκονται, υπό την ιδιοκτησία της συγκεκριμένης εταιρείας, τα βιομηχανικά και τα αποθηκευτικά κτίρια του πρώην καπνεργοστασίου «Παπαστράτος».

Tα κτίρια αναμένεται να «ξαναζωντανέψουν» με νέες σύγχρονες χρήσεις και λειτουργίες τοπικού, υπερτοπικού και μητροπολιτικού χαρακτήρα. Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει σε βάθος χρόνου τα 100 εκατ. ευρώ.

Επίσης πολλές εταιρείες κρουαζιέρας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου του μετρό στον Πειραιά. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER