Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Έγκριση από τον ΟΑΣΑ, τριών γραμμών της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ηλιούπολης

Ο ΟΑΣΑ ενέκρινε την εκτέλεση των τριών γραμμών Νο 1, Νο 2 και Νο 3 της Δημοτικής Συγκοινωνίας του Δήμου Ηλιούπολης, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των ενδοδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και τις μετεπιβιβάσεις σε σταθμούς του Μετρό.

Ειδικότερα, οι τρεις νέες δημοτικές γραμμές είναι κυκλικές και συνδέουν το Δήμο Ηλιούπολης με τους σταθμούς Μετρό «Ηλιούπολη» και «Άγιος Δημήτριος». Χαρακτηριστικό των προτεινόμενων νέων διαδρομών της Δημοτικής Συγκοινωνίας είναι ότι διέρχονται από την Πλ. Εθν. Αντίστασης, την Πλ. Π. Γερμανού (ΙΚΑ), την Πλ. Κανάρια, τις οδούς Α. Παπανδρέου και Ειρήνης, όπου είναι συγκεντρωμένες εμπορικές δραστηριότητες, χρήσεις παροχής υπηρεσιών και το Δημαρχείο.

Καλύπτονται, επίσης, οι εμπορικές χρήσεις κατά μήκος των οδών Δημοκρατίας και Μαρ. Αντύπα, στην Πλ. Ανεξαρτησίας και εξυπηρετείται το Κοιμητήριο.

Με τη λειτουργία των τριών γραμμών της Δημοτικής Συγκοινωνίας βελτιώνονται οι ενδοδημοτικές μετακινήσεις, η διασύνδεση των κέντρων εξυπηρέτησης των πολιτών, η επισκεψιμότητα των εμπορικών δραστηριοτήτων και προωθείται η συνδυασμένη μεταφορά μετακινήσεων με λεωφορειακές γραμμές και Μετρό.

Οι γραμμές της Δημοτικής Συγκοινωνίας λειτουργούν συμπληρωματικά προς τις λεωφορειακές γραμμές της ΟΣΥ ΑΕ, που είναι υπό την άμεση εποπτεία του ΟΑΣΑ.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης «ο Οργανισμός εξετάζει συστηματικά όλα τα σημεία προσέλευσης κοινού, όπως ψυχαγωγικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, κ.λπ., χωροθετώντας κατάλληλα τις θέσεις για τη στάθμευση ΤΑΞΙ.

Παράλληλα, η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί σταθερή επιλογή και προτεραιότητα για τη διαλειτουργικότητα των δημόσιων μέσων μεταφοράς και την εξυπηρέτηση των πολιτών»  

ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER