Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

«Με απείλησαν με μαχαίρι σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ»

Φόβος και τρόμος από τις συμμορίες που δρουν μέσα στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη. «Έβγαλαν μαχαίρια, τα έβαλαν στις πλάτες μας και είπαν ήρεμα: “τα πορτοφόλια σας”» μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λέει θύμα επίθεσης.

Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, μία η ώρα το μεσημέρι και η ώρα αιχμής στη Θεσσαλονίκη καλά κρατεί. Η κίνηση αρκετή, με χιλιάδες πολίτες που προσπαθούν να κατέβουν στο κέντρο της πόλης είτε με το ΙΧ τους είτε με την αστική συγκοινωνία. 

Τα λεωφορεία, όπως παρατηρείται τους τελευταίους μήνες, ασφυκτικά γεμάτα, με τους επιβάτες να κάνουν υπομονή μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους και να βγουν έξω.

Η Α.Μ., όπως συνηθίζει, έχει ανέβει από τη Βασιλίσης Όλγας στο λεωφορείο της γραμμής 3, προκειμένου να φτάσει στο κέντρο της πόλης. «Ήταν μια μέρα όπως οι άλλες, με μεγάλο συνωστισμό στο λεωφορείο, ήμασταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Συγκεκριμένα βρισκόμουν κοντά στην πίσω πόρτα του λεωφορείου μαζί με άλλες δύο γυναίκες», αναφέρει.

Ενώ η ίδια και οι συνεπιβάτες της περίμεναν με στωικότητα τη «λύτρωση» με την άφιξή τους στον προορισμό τους, τρεις άνδρες «υπεράνω πάσης υποψίας» -όπως λέει χαρακτηριστικά- βρίσκονται κοντά στην ίδια και στις δύο άλλες γυναίκες.

«Έδειχναν να μην γνωρίζουν ο ένας τον άλλον, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν μια καλά οργανωμένη σπείρα. Μάλιστα χαμογελούσαν και έδειχναν ευδιάθετοι, προκειμένου να μην κινήσουν καμία υποψία», εξηγεί η Α. Μ.

Η συνέχεια ωστόσο της άβολης λόγω συνωστισμού διαδρομής ήταν πολύ χειρότερη από ότι μπορούσε να φανταστεί η άτυχη γυναίκα και δύο συνεπιβάτισσες της. «Σε κάποια στιγμή όταν περάσαμε το φανάρι στη διασταύρωση της Τσιμισκή με την Παύλου Μελά πριν τη στάση “Διαγώνιος”, έβγαλαν μαχαίρια, τα έβαλαν πίσω από τις πλάτες μας και πολύ ήρεμα μας είπαν “τα πορτοφόλια σας”», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως επισημαίνει η ίδια, δεν μπορούσε να δει το μαχαίρι του ενός δράστη, καθώς το είχε βάλει στην πλάτη της, ωστόσο είδε τα μαχαίρια των άλλων δύο ληστών, με τα οποία απειλούσαν «με το γάντι» τις άλλες δύο γυναίκες.

Η προφορά του, όπως λέει η άτυχη επιβάτιδα, ήταν σπαστή, αλλά φαινόταν πως μιλούσαν καλά ελληνικά και ζούσαν χρόνια στην Ελλάδα. «Όσο ήρεμα μας ζήτησαν τα πορτοφόλια, άλλο τόσο ήρεμα τα δώσαμε εμείς, μέρα μεσημέρι και με λεωφορείο γεμάτο κόσμο, καθώς δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο και δεν αντιδράσαμε. Στη συνέχεια η πόρτα άνοιξε, αφού έδρασαν λίγο πριν κάνει στάση το λεωφορείο, κατέβηκαν και εξαφανίστηκαν.

Εμείς φωνάξαμε για βοήθεια, αλλά πλέον ήταν αργά, καθώς οι δράστες έφυγαν μαζί με τα πορτοφόλια», αναφέρει χαρακτηριστικά η Α.Μ.

«Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά» 
Το φαινόμενο της κλοπής προσωπικών αντικειμένων, όπως πορτοφόλια και κινητά, δεν είναι κάτι νέο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. 

Ωστόσο η χρήση αιχμηρών αντικειμένων προκειμένου επιτήδειοι να απειλήσουν πολίτες ληστεύοντάς τους ανάμεσα σε δεκάδες άλλους επιβάτες εν μέσω συνωστισμού είναι κάτι πρωτοφανές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ThessΝews, πρόκειται για σπείρα Ρουμάνων ή Βουλγάρων, που ξέρουν πολύ καλά πώς να κινηθούν και να αιφνιδιάσουν τα θύματά τους, παίρνοντας ωστόσο ένα πολύ μεγάλο ρίσκο δρώντας σε ώρες αιχμής.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης, αναφέρει στην ThessΝews ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αναφορά παρόμοιων περιστατικών κλοπής με μαχαίρι μέσα σε λεωφορείο. 

«Για τα συγκεκριμένα περιστατικά είδα κάποιες αναφορές στο διαδίκτυο, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Δεν έχει υπάρξει επίσημη καταγγελία για κλοπή με μαχαίρι», εξηγεί ο κ. Παναγιωτίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν και εφόσον πολλαπλασιαστούν τέτοια περιστατικά, τότε το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να ζητηθεί η συνδρομή της αστυνομίας, αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και οι άνδρες της φύλαξης του Οργανισμού δεν έχουν περαιτέρω δικαιοδοσίες. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER