Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

"Πρώτη φορά Αριστερά": Μετρό και μετά τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς...

Τα δρομολόγια του Μετρό δεν θα σταματήσουν φέτος από τις 11 το βράδυ της παραμονή Πρωτοχρονιάς, σπάζοντας μία παράδοση ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε εντολή στην ΣΤΑΣΥ προκειμένου τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) να ολοκληρωθούν τα δρομολόγια την κανονική τους ώρα (00:30) και όχι από τις 23:00 όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Αντίθετα, τα Λεωφορεία και Τρόλλεϋ θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 22:00 το βράδυ προκειμένου να βρίσκονται στα αμαξοστάσια ως τις 23:00. 

Τα νυχτερινά δρομολόγια καθώς και τα δρομολόγια του Αεροδρομίου θα ξεκινήσουν να κυκλοφορούν μετά τα μεσάνυχτα και η κυκλοφορία τους θα αποκατασταθεί μετά τη 1:00 π.μ. ή αργότερα.

Η λήξη της λειτουργίας νωρίτερα το βράδυ της παραμονής Πρωτοχρονιάς (όπως και το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου) είναι μία «άγραφη» παροχή στους εργαζόμενους των συγκοινωνιών από τις διοικήσεις τους προκειμένου να γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά με τις οικογένειές τους. 

Καμία άλλη κυβέρνηση από την έναρξη λειτουργίας του Μετρό το 2000 δεν τόλμησε να στερήσει το κεκτημένο αυτό από τους εργαζόμενους του Μετρό.

Το ερώτημα βέβαια είναι αν η ολοκλήρωση των δρομολογίων των μέσων σταθερής τροχιάς την κανονική τους ώρα θα προσφέρει κάτι στους επιβάτες. Με τους τελευταίους συρμούς για παράδειγμα να αναχωρούν από το Σύνταγμα στις 00:20, οι όποιοι εορτασμοί θα πρέπει να είναι σύντομοι. 

Μία παράταση της λειτουργίας κατά δύο ώρες ή ακόμα και όλο το βράδυ ίσως ήταν περισσότερο βολική για τους επιβάτες.

ΠΗΓΗ

Σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σπύρος Ρεβύθης διαμηνύει ότι θα ισχύσει κανονικά το εθιμοτυπικό και οι συρμοί του μετρό θα σταματήσουν την κυκλοφορία τους στις 23:00, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Δείτε τι έγραψε:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER