Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συνταξιούχοι: Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 19 Ιούνη στην Αθήνα


Με πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, απαντούν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις στις νέες περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις. 

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΓΑ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ αντιδρούν στην περικοπή των επικουρικών συντάξεων, από την 1/7, καθώς και στις νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις που θα τεθούν σε εφαρμογή από την αρχή του επόμενου έτους.

Διεκδικούν την αποκατάσταση των συντάξεών τους στο ύψος που βρίσκονταν πριν τις αλλεπάλληλες περικοπές και την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων. 

Η πορεία των συνταξιούχων θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να θέσουν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό.

Το πανελλαδικό συλλαλητήριο αποφασίστηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, σημειώνει ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. 

Εξηγεί πως στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανελλαδικής κινητοποίησης, θα γίνουν συνελεύσεις των συνταξιουχικών σωματείων, συγκεντρώσεις σε διάφορες περιοχές και παράλληλα θα οργανωθεί η μετάβαση - συμμετοχή των συνταξιούχων από όλη τη χώρα.

Το ΠΑΜΕ έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα στα σωματεία του να στηρίξουν την κινητοποίηση και να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στην Αθήνα.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου