Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Εξώδικο της BEAT στον πρόεδρο των ΠΟΕΙΑΤΑ και ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλο και η απάντησή του

Εξώδικο προς τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ) και Πρόεδρο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Θύμιο Λυμπερόπουλο απέστειλε, σήμερα, η ΒΕΑΤ.

Σύμφωνα με την BEAT, o κ. Λυμπερόπουλος, με σειρά δηλώσεών του στον Τύπο και συστηματική αρθρογραφία, έχει προχωρήσει σε χαρακτηρισμούς που πλήττουν βάναυσα το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της BEAT, έναντι των πελατών, των συναλλασσομένων, των εργαζομένων και εν γένει του καταναλωτικού κοινού.

Όπως υπογραμμίζουν στελέχη της ΒΕΑΤ, η εταιρεία BEAT έχει νόμιμα συσταθεί το έτος 2011, δεν εδρεύει σε κανένα φορολογικό παράδεισο και δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε offshore εταιρεία, εδρεύουσα σε οποιονδήποτε φορολογικό παράδεισο ανά τον κόσμο, ούτε ως μέτοχος ούτε με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα.

Η εταιρεία BEAT, όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη, έχει ελληνικό ΑΦΜ, έχει κλείσει έξι φορολογικές χρήσεις από τη σύστασή της μέχρι το 2016 και συμμορφώνεται πλήρως στη φορολογική νομοθεσία.

Απασχολεί, σήμερα, προσωπικό 106 ατόμων στην Αθήνα, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης αορίστου χρόνου, με υψηλές αποδοχές, δεδομένου ότι πρόκειται κατά κύριο λόγο για εργαζόμενους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Προσφέρει, επιπλέον, ιδιωτική υγειονομική κάλυψη, σίτιση και άλλες παροχές, δηλαδή προσφέρει άριστο περιβάλλον εργασίας και ανταγωνιστικές αποδοχές, με σεβασμό στον εργαζόμενο.

Η ΒΕΑΤ συνεργάζεται μόνο με επαγγελματίες αυτοκινητιστές Επιβατηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσεως, με απαραίτητη προϋπόθεση την κατοχή επαγγελματικής άδειας, τους οποίους δεν δεσμεύει με όρους αποκλειστικής συνεργασίας.

Η δήλωση του Ν. Δρανδάκη 
Ο CEO της Beat, Νίκος Δρανδάκης δήλωσε για το θέμα: “Στη ΒEAT, για ένα μεγάλο διάστημα, προσπαθήσαμε να εστιάσουμε την καθημερινότητα μας στο αύριο που χτίζουμε, και όχι στο χθες, το οποίο μας προκαλούσε καθημερινά, με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις.

Πρόσφατα διαπιστώσαμε ότι φτάσαμε στο σημείο που, η ανοχή μας μπορεί να εκλαμβανόταν ως αδυναμία.

Και πήραμε την απόφαση να δράσουμε. Η Beat ήταν πάντα υπόδειγμα - όχι μόνο καινοτομίας και εξωστρέφειας, αλλά και υπόδειγμα νομιμότητας.

Για το λόγο αυτό, δεν θα ανεχθούμε τα ψέματα και τη λασπολογία, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Είναι κάτι που μας ζήτησαν έντονα οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες και η αγορά μας.

Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που λειτουργεί με βάση κανόνες, και κάτω από ένα κράτος Δικαίου. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο και εκεί καταφεύγουμε, ζητώντας αποκατάσταση της αλήθειας και προστασία από τους συκοφάντες, για να μπει οριστικά τέλος στους ανυπόστατους και υβριστικούς ισχυρισμούς τους.

Παράλληλα, θα προστατεύσουμε το εργασιακό μας περιβάλλον για να μείνει αφοσιωμένο στην παραγωγή ακόμα περισσότερης καινοτομίας, τεχνολογίας, και δημιουργίας θέσεων εργασίας στην χώρα μας.” 

H απάντηση του Θ. Λυμπερόπουλου στη Beat: «Η καινοτομία στέλνει εξώδικα»  
«‘‘Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι’’, λέει μια σοφή ελληνική παροιμία, που προφανώς αγνοεί η γερμανική εταιρία ΒEAT και ο εν Ελλάδι εκπρόσωπός της Νίκος Δρανδάκης.

Με μια σειρά από εξώδικες διαμαρτυρίες που απέστειλε σήμερα στα γραφεία του ΣΑΤΑ μας κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμιση και προφανώς έχει την εντύπωση ότι μας κατατρόμαξε.

Τον πληροφορούμε λοιπόν, ότι δεν φοβόμαστε ούτε τους πολιτικούς προστάτες της Βeat, ούτε την οικονομική της επιφάνεια, ούτε τον δρόμο της δικαιοσύνης, στην οποία έχουμε ήδη προσφύγει, καταγγέλλοντας και την Beat και την Uber για τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που έχουν υιοθετήσει.

Όσο για το υπόδειγμα νομιμότητας (έτσι αποκαλεί την εταιρία ο κ. Δρανδάκης) τον παραπέμπουμε σε πρόσφατες δηλώσεις υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, οι οποίες συμπίπτουν απόλυτα με τις καταγγελίες που έχει καταθέσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ταξί και για τις οποίες διαμαρτύρεται σήμερα η Beat. Προφανώς αύριο θα παραλάβει το δικό του εξώδικο και ο κ. Σπίρτζης, ίσως και ο κ. Τσίπρας.

Γιατί είπαμε. Πάνω από όλα η καινοτομία…». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου