Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Συμμετοχή των εργαζομένων του ΗΣΑΠ & σωματείων της ΣΤΑΣΥ, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ, με στάσεις εργασίας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.


Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2017

Συμμετέχουμε 24ωρη Γενική Απεργία με ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από έναρξη της βάρδιας έως 09:00 και από 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

τα αρπακτικά των «θεσμών» έχουν δρομολογήσει μια νέα επίθεση εναντίον των εργαζόμενων και των δικαιωμάτων τους, επιδιώκοντας την πλήρη ισοπέδωσή τους στο βωμό του κέρδους των τραπεζών και των τοκογλύφων δανειστών.

Ο νέος προϋπολογισμός αποτελεί ένα ακόμα βήμα σε αυτό τον δρόμο που ακολουθεί από το 2010, η χώρα μας με την ένταξή της στα Μνημόνια. Με την ψήφισή του θα ξεκινήσει μια ακόμα φοροκαταιγίδα που θα ψαλιδίσει ακόμα περισσότερο τις ήδη κουτσουρεμένες αποδοχές μας και θα μετατρέψει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα. Η ελληνική κοινωνία οδηγείται πλέον στη φτώχεια! 

Γι’ αυτό, οι «θεσμοί» πιέζουν και εκβιάζουν να θεσμοθετηθεί η διάταξη, η οποία αφορά τη προκήρυξη απεργιών από πρωτοβάθμια Σωματεία. Ελπίζουν ότι θα περιορίσουν το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι απέναντι σε ντόπια και ξένα συμφέροντα: την Απεργία.

Είναι όμως γελασμένοι! Οι εργαζόμενοι δε θα κάνουν ούτε ένα βήμα πίσω. Αγωνιστικά, ενωτικά και αποφασιστικά θα βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα διεκδικώντας τα δικαιώματά τους και δουλειές για όλους, με αξιοπρεπείς αμοιβές.

Οι «νοικιασμένοι» εργαζόμενοι, με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα δεν μπορεί να είναι το μέλλον των παιδιών μας. 

Ο αγώνας συνεχίζεται! 
Όλοι οι εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενάντια στη συνέχιση της αντεργατικής και φορομπηχτικής πολιτικής, η οποία αποτυπώνεται και στο νέο προϋπολογισμό, αλλά και σε κάθε μέτρο και στόχευση που οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

η ΣΤΑ.ΣΥ βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Το επόμενο διάστημα μέσω του ΟΑΣΑ θα ενταχθεί -όπως και η ΟΣΥ- στο λεγόμενο «Υπερταμείο» (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε).

Όπως φαίνεται κάποιοι βλέπουν αυτή την ένταξη ως ευκαιρία για να κάνουν… ασκήσεις ξεπουλήματος των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσουμε μια περίεργη… σύμπτωση. Λίγες μόνο μέρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία ένταξης της ΣΤΑ.ΣΥ στο «Υπερταμείο»… ανακαλύφθηκαν φορολογικές παρατυπίες στην πρώην ΑΜΕΛ, που ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του Μετρό μέχρι το 2011.

Τα ερωτηματικά γίνονται περισσότερα διότι εάν οριστικοποιηθεί η επιβολή προστίμου 30 εκατομμυρίων € στη ΣΤΑ.ΣΥ, είναι απόλυτα σίγουρο ότι θα οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή και θ’ ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή της.

Προφανώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε όλες τις πλευρές της υπόθεσης. Ωστόσο, φαίνεται από δημοσιεύματα πως έχει αρκετές «γκρίζες» ζώνες.

Γι’ αυτό δηλώσαμε και επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση:
  • Οι εργαζόμενοι δε θα δεχτούν «παιχνίδια» στις πλάτες τους με δεσμεύσεις λογαριασμών της Εταιρείας κ.α.
  • Θα υπερασπιστούμε με όλες τις δυνάμεις μας το Δημόσιο χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών, εμποδίζοντας την υλοποίηση ύποπτων σχεδίων που κατατείνουν να καταστήσουν τη ΣΤΑ.ΣΥ ζημιογόνα για να γίνει ευκολότερη η είσοδος των ιδιωτών.
  • Κάθε προσπάθεια για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών θα είναι «αιτία πολέμου»!
Οι εργαζόμενοι, θα δώσουν ακόμη μία φορά την ηχηρή απάντησή τους, με την Απεργία και το Συλλαλητήριο της Πέμπτης 14 του Δεκέμβρη και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. 

Τα Σωματεία μας πραγματοποιούν την Πέμπτη 14 του Δεκέμβρη ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από έναρξη της βάρδιας έως 09:00 και 21:00 έως λήξη και συμμετέχουμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.


Οι Διοικήσεις  





ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου