Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η τροχαία κάνει κανέναν έλεγχο στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ;

Χθες το βράδυ περπατώντας στο κέντρο είδα για άλλη μια φορά ακινητοποιημένο λεωφορείο του ΟΑΣΘ μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο, λόγω βλάβης. 

Προχθές το βράδυ το ίδιο, στην Τσιμισκή. Σήμερα το πρωί στο φανάρι ήμουν πίσω από ένα αστικό λεωφορείο το οποίο μόλις ξεκίνησε έβγαλε τόσο μαύρο καπνό λες και ήταν από καμιά καμινάδα εργοστασίου. 

Βλέποντάς το να αγκομαχάει για να ξεκινήσει θυμήθηκα και τα προ μηνών ρεπορτάζ όταν είχαν συμβεί απανωτές πυρκαγιές σε αστικά. Δεν χρειάζονταν βεβαίως αυτά τα παραδείγματα για να αποτυπωθεί η κατάσταση του στόλου του ΟΑΣΘ. 

Βλάβες λόγω παλαιότητας είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα και στο συνεργείο ακινητοποιημένα είναι τόσα πολλά λεωφορεία τα οποία χρειάζονται ανταλλακτικά ή επισκευές, με αποτέλεσμα στους δρόμους να κυκλοφορούν σημαντικά λιγότερα από αυτά που θα επέτρεπαν την κάλυψη των αναγκών του επιβατικού κοινού, το οποίο περιμένει και… περιμένει στις στάσεις. 

Με τα αστικά λεωφορεία μεταφέρονται καθημερινά χιλιάδες επιβάτες. Ακόμη και τα παιδιά μας που πάνε στο σχολείο, στο φροντιστήριο ή στο γήπεδο για την προπόνησή τους. Το θέμα της ασφάλειας, επομένως, είναι το μείζον. Και όπως βλέπω την κατάσταση των λεωφορείων πραγματικά ανησυχώ. 

Αλήθεια, δεν θα έπρεπε η Τροχαία Θεσσαλονίκης, στις στοχευμένες εξορμήσεις ελέγχων που κάνει, όπως π.χ. σε φορτηγά, σχολικά, για μέθη κλπ, να κάνει και στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ που κυκλοφορούν στους δρόμους; Και αν έχει κάνει ποια είναι τα αποτελέσματα;

Του Βαγγέλη Πλάκα, Δημοσιογράφου 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου