Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Μετρό: Στάση εργασίας την Τρίτη 7/11, από έναρξη βάρδιας ως τις 9:00

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό το πρωί της Τρίτης λόγω στάσης εργασίας που αποφάσισε το σωματείο των εργαζομένων του μετρό.

Οι συρμοί θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως και τις 09:00 το πρωί. Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινούνται κανονικά.

Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως «η επικείμενη ιδιωτικοποίηση των συγκοινωνιών με την ένταξη τους στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, όπως επικαιροποιήθηκε με τις δηλώσεις Τσακαλώτου με αναθεώρηση δαπανών, εξορθολογισμό προσωπικού, σύνδεση νέου κανονισμού εργασίας με το επιχειρησιακό πλάνο της διοίκησης του Υπερταμείου, δε μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού».

«Οι δηλώσεις Τσακαλώτου είναι το επιστέγασμα του χάους που δημιούργησαν το Υπουργείο Μεταφορών και οι διοικήσεις των φορέων με τις τραγικές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, ανταλλακτικά και βασικά μέσα για την ομαλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου. Σε αυτά ήρθε να προστεθεί η παντελής έλλειψη σχεδιασμού εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που οδήγησε στις ατέλειωτες ώρες αναμονής στις ουρές των εκδοτηρίων.

Η πρωτοφανής ταλαιπωρία των επιβατών και οι άθλιες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων που επιπλέον απειλούνται με απόλυση είναι μόνιμα χαρακτηριστικά της εκρηκτικής κατάστασης στις συγκοινωνίες», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

«Το ΣΕΛΜΑ ως επιχειρησιακό σωματείο αναλαμβάνοντας την ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και τους εργαζόμενους κήρυξε προειδοποιητική απεργία στις 26/10 με τα ίδια αιτήματα και συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων του με στάση εργασίας αύριο Τρίτη 7/11/17 από την έναρξη της βάρδιας ως τις 09:00. 

Δείτε την ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ:

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER