Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Χρ. Σπίρτζης για ηλεκτρονικό εισιτήριο: Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα λειτουργούν όλες οι αυτόματες πύλες

«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν οι αυτόματες πύλες στο τέλος Δεκεμβρίου» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ερωτηθείς για το πώς κινούνται οι διαδικασίες για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

«Τα πρώτα στοιχεία από τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δείχνουν ότι γινόταν τεράστια κλοπή από τα κυκλώματα των πλαστών εισιτηρίων και καρτών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπιρτζης.

Και συνέχισε: «Ο μέσος όρος των μηνιαίων καρτών που πουλιόταν, ήταν περίπου 250.000. Μέχρι σήμερα έχουμε περάσει τις 330.000 προσωποποιημένες κάρτες. Τα εισιτήρια που εκδίδονται είναι πολύ περισσότερα. Επομένως, επιτέλους, μπορούμε να στείλουμε ταχυδρομικά τις προσωποποιημένες κάρτες, μέσω ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης και των απαιτούμενων στοιχείων. Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη η εφαρμογή στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΣΑ και θα αρχίσει η έκδοση των καρτών για τους ανέργους, τα ΑΜΕΑ, την στρατευμένη νεολαία μας, τα στελέχη της αστυνομίας και των υπηρεσιών που έχουν συμβάσεις με τον ΟΑΣΑ.»

Για τις αντιδράσεις στην εφαρμογή του νέου εισιτηρίου ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αποκάλυψε: 
«Ήμασταν σίγουροι ότι και για την υλοποίηση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα υπήρχαν αντιδράσεις και πολλοί θα επιχειρούσαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του». 

«Η δέσμευσή μας για να αλλάξουμε τις αστικές συγκοινωνίες, να παρέχουμε άλλη δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική, ποιότητα και αξιοπιστία στα Μέσα μαζικής μεταφοράς, βελτίωση της καθημερινότητας μας και του αστικού περιβάλλοντος περνά μέσα από μεγάλες τομές, σύγχρονης τεχνολογίας και έχει πολλαπλά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο και κυρίως για τον κόσμο της εργασίας, που τα χρησιμοποιεί καθημερινά», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου