Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ: Τρίωρη στάση εργασίας στις 9/10/2017, από τις 12:00 ως τις 15:00


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 

Μετά από προσπάθειες ενός έτους, το Σωματείο μας, επωμιζόμενο το βάρος της επίλυσης των προβλημάτων της μετάβασης και λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προχώρησε, με τη πολύτιμη βοήθεια των συναδέλφων εκδοτών- ελεγκτών, στην καταγραφή των προβλημάτων και αστοχιών, που διαπιστώθηκαν κατά τη πιλοτική εφαρμογή. 

Παράλληλα, προχωρήσαμε σε κλιμακούμενες παρεμβάσεις, έχοντας μοναδικό όπλο τον αγώνα και τη συμπαράσταση των εργαζόμενων απ’ όλο το δίκτυο της ΣΤΑ.ΣΥ. 

Έτσι, καταφέραμε να ξαναφέρουμε, τη Πέμπτη 5/10, στο τραπέζι του διαλόγου τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑ.ΣΥ και σε πολύωρη σύσκεψη να τεθούν όλα τα «ανοιχτά» ζητήματα και να προωθηθούν λύσεις για πολλά απ’ αυτά. 

Ενδεικτικά, συμφωνήθηκαν τα εξής:
  • Θα ανοίξει το σύστημα αντικατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, σύμφωνα με τις διαδικασίες, που ισχύουν για το χάρτινο εισιτήριο. Έτσι, θα εκλείψει μια σημαντική αιτία προστριβών ανάμεσα σε επιβάτες και συναδέλφους εκδότες.
  • Άμεσα θα λειτουργήσει σύστημα ηλεκτρονικών πληρωμών POS σε όλα τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στα εκδοτήρια.
  • Θα προχωρήσει, άμεσα, η χωροταξική βελτίωση όλων των εκδοτηρίων και θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα έλλειψης χώρου.
  • Θα υπάρξει διαδικασία άμεσης παρέμβασης της αναδόχου εταιρείας σε περίπτωση βλάβης.
  • Το ηλεκτρονικό εισιτήριο να αναγνωρίζεται με τον ίδιο τρόπο σε όλα τα μηχανήματα έκδοσης - επικύρωσης και έλεγχου.
Φυσικά, υπάρχουν και πολλά άλλα «ανοιχτά» θέματα, που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση από το χάρτινο στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. 

Γι’ αυτό, συμφωνήθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης να υπάρχει συνεργασία για την προώθηση των καλύτερων λύσεων στο συντομότερο δυνατό χρόνο. 

Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθούν, τις επόμενες μέρες, νέες συναντήσεις, στις οποίες με συνεχείς παρεμβάσεις θα επιβάλλουμε τις λύσεις, που προτείνουν οι συνάδελφοι εκδότες και εκδότριες, που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα το τι πρέπει να γίνει για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα το ηλεκτρονικό εισιτήριο. 

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να ενημερώνουν άμεσα το Σωματείο για τα όποια προβλήματα εντοπίζουν, ώστε να τα προωθούμε και διεκδικούμε λύσεις.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι 
Ο αγώνας μας είναι υπόθεση όλων μας! Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι στηρίζουμε την λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. 

Όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχτούμε οι συνάδελφοι εκδότες και εκδότριες να γίνουν «σάκος του μποξ», προπηλακιζόμενοι από αγανακτισμένους επιβάτες ή επιφορτιζόμενοι ευθύνες άλλων. 

Ήδη, με τις βεβιασμένες αποφάσεις του υπουργού Μεταφορών για επίσπευση της εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, οι συνάδελφοι βρέθηκαν, σε πολλούς κεντρικούς σταθμούς, αντιμέτωποι με μεγάλες ουρές και εντάσεις. 

Γι’ αυτό, θεωρούμε ότι από εδώ και στο εξής αποκλειστικά υπεύθυνος για αυτές τις καταστάσεις θα είναι ο υπουργός Μεταφορών κ. Χρ. Σπίρτζης, που αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα εργαζόμενων και επιβατών, αρκέστηκε σε άθλιες απειλές εναντίον των εργαζόμενων. 

Ο κ. υπουργός πρέπει να καταλάβει, μια και καλή, ότι ούτε οι απειλές ούτε οι επιστρατεύσεις μπορούν να κάμψουν τους εργαζόμενους και πολύ περισσότερο να σταματήσουν τη συνδικαλιστική δράση και τη συλλογική εκπροσώπηση. 

Ο κ. υπουργός οφείλει να ξέρει ότι οι απειλές για εισαγγελείς και πειθαρχικά απλά θυμίζουν άλλες σκοτεινές εποχές, αλλά δεν λύγισαν ούτε θα λυγίσουν τους εργαζόμενους. 

Για αυτό, καλούμε τον κ. Σπίρτζη να ανακαλέσει ΤΩΡΑ τις άθλιες απειλητικές εντολές του. 

Το Δ.Σ του Σωματείου μας καταγγέλλει την άθλια, αντεργατική, αυταρχική συμπεριφορά του υπουργού Μεταφορών και εκφράζοντας την αγανάκτησή του αποφάσισε να προχωρήσει, τη Δευτέρα 9/10/2017, σε τρίωρη στάση εργασίας (12 :00 - 15:00) στη Γραμμή 1.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Για τη Διοίκηση
Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας
Ε. Ρενιέρης                                                       Π. Κοντογιάννης 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου