Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Εκτός λειτουργίας κυλιόμενες σκάλες σε σταθμούς του Μετρό - Τι απαντά η ΣΤΑΣΥ

Μετ’ εμποδίων κινούνται με τις κυλιόμενες σκάλες τις τελευταίες ημέρες οι χιλιάδες επιβάτες του Μετρό, στην Αθήνα. Σχεδόν σε καθημερινή βάση, σε τουλάχιστον έναν σταθμό, παρατηρούνται προβλήματα στη λειτουργία τους. 

Πρόσφατα παραδείγματα -χθες και σήμερα- οι κυλιόμενες σκάλες στον σταθμό «Μοναστηράκι», όπου μια από τις συνολικά 16 βρίσκεται εκτός λειτουργίας, ενώ ανάλογο πρόβλημα αντιμετώπισαν σήμερα και όσοι χρειάστηκε να μετακινηθούν μέσω του σταθμού «Κεραμεικός».

Συνήθως, λένε οι υπεύθυνοι της ΣΤΑΣΥ, «κάποια παιδιά πατούν εσκεμμένα το μπουτόν ανάγκης για να σταματήσουν την κίνηση και να κάνουν χαβαλέ. Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και όταν τους εντοπίζουμε και τους κάνουμε παρατήρηση μας συμπεριφέρονται με άσχημο τρόπο».

Οι σταθμάρχες είναι εκείνοι που καλούνται -εγκαταλείποντας το πόστο τους- να θέσουν σε επανεκκίνηση τις σκάλες.

Στην περίπτωση του Κεραμεικού, υπεύθυνοι του Τμήματος Ηλετρομηχανικής της ΣΤΑΣΥ ανέφεραν ότι, η παύση λειτουργίας της κυλιόμενης σκάλας οφείλεται στις εργασίες συντήρησης που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. 

«Λόγω πολλών ασφαλιστικών διατάξεων οι κυλιόμενες σκάλες σταματάνε για την προστασία του επιβατικού κοινού. Δεν υπήρξε βλάβη» είπαν και ζήτησαν την κατανόηση του κόσμου αλλά «και τη συνδρομή του στην προσπάθεια που κάνουν για να φτάσει γρήγορα και με ασφάλεια κάθε φορά στον προορισμό του». 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου