Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Η "ζούγκλα" του τραμ στη Γλυφάδα - Η οργή του Δημάρχου και οι απίστευτες εικόνες

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, έστειλε σήμερα επιστολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε.(Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.), για την τραγική εικόνα που παρουσιάζουν σε διαρκή βάση οι γραμμές του τραμ στη Γλυφάδα.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος αλλά και όπως φαίνεται στις εικόνες, η κατάσταση είναι "απαράδεκτη" "σε ένα από τα πλέον κεντρικά και δυστυχώς το πιο παρατημένο σημείο της πόλης μας".

Σύμφωνα με τον δήμαρχο αν και επανειλημμένα έχει απευθυνθεί στη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για να λυθεί το πρόβλημα. 

"Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε άλλο αυτή την κατάσταση, που θίγει μια ολόκληρη τοπική κοινωνία. Οι εικόνες αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα αυτού".

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η εικόνα παραπέμπει σε... ζούγκλα κατά μήκος των γραμμών του Τραμ που διέρχονται της Διαδόχου Παύλου στην παραλία και στη συνέχεια τέμνουν κάθετα το εμπορικό κέντρο.

"Κατά μήκος της Διαδόχου Παύλου και της οδού Α. Μεταξά, που είναι περιοχή ευθύνης της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. και ο Δήμος δεν επιτρέπεται να παρέμβει, τα κάθε λογής φυτά μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα και η φροντίδα και η περιποίηση είναι λέξεις ξεχασμένες από καιρό. 

Επανειλημμένως την τελευταία τριετία έχουμε ζητήσει τον καθαρισμό του χώρου, που έχει σταθερά την τραγική αυτή εικόνα, ενώ όταν έχουμε προσπαθήσει να τον καθαρίσουμε με ίδια μέσα, η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. μας έχει απαγορεύσει να το πράξουμε… 

Ακόμα και όταν δεχθήκατε να καθαρίσει το δικό μας συνεργείο, με την επίβλεψη δικού σας ανθρώπου, πάλι ήρθαμε σε αδιέξοδο γιατί ο άνθρωπος αυτός εξαφανίστηκε"!

"Τρία χρόνια προσπαθειών από πλευράς μας έχουν καταλήξει στο κενό. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να γίνει περαιτέρω ανεκτή, όχι μόνο για λόγους αισθητικής, αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας και ασφάλειας, ιδίως κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, για τον ευπρεπισμό των γραμμών του Τραμ στη Γλυφάδα και του περιβάλλοντος χώρου αρμοδιότητάς σας, είτε με δικά σας μέσα είτε μέσω εξουσιοδότησης στο Δήμο Γλυφάδας ώστε να καθαρίζουμε όλο το χώρο κατά μήκος των γραμμών του Τραμ που διέρχονται από την πόλη μας.

Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, ενώ δηλώνουμε ότι θα διεκδικήσουμε νομικά τα τέλη διέλευσης του τραμ από τη Γλυφάδα τα οποία ουδέποτε μας έχουν αποδοθεί τα τελευταία 15 χρόνια". 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου