Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Εντός των ημερών στη Βουλή το Νομοσχέδιο για τα Υδατοδρόμια

Στη Βουλή αναμένεται να κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια καθώς διευθετήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες. Σημαντική υστέρηση, μόνο τρία αδειοδοτημένα μέχρι στιγμής.

Μετά την αναγκαία εναρμόνιση του νομοσχεδίου για τα υδατοδρόμια με τις διατάξεις του νόμου για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ - ούτως ώστε να περιληφθούν και θέματα υδροπλάνων, την ενσωμάτωση παρατηρήσεων από τη δημόσια διαβούλευση και την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων, πρόσφατα ήρθε το πράσινο φως απο την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Κινητικότητας της Ε.Ε.

Δια στόματος Σπίρτζη 
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε πρόσφατη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π) διαβεβαιώνοντας ότι εντός των προσεχών ημερών κατατίθεται στη Βουλή το σχέδιο νόμο για τα υδατοδρόμια. Όπως είπε, διευθετήθηκαν και οι τελευταίες εκκρεμότητες.

Το νομοσχέδιο, προβλέπει, μεταξύ άλλων, αποζημίωση για δαπάνες που έχουν υλοποιήσει ιδιώτες για μελέτες ίδρυσης υδατοδρομίων.

Καθυστερούμε… 
Η φετινή καλοκαιρινή περίοδος πάντως χάθηκε για τις εταιρείες που σχεδιάζουν να υλοποιήσουν μεταφορές με υδροπλάνα. 

Μέχρι σήμερα, η ελληνική πολιτεία έχει αδειοδοτήσει μόλις τρία υδατοδρόμια σε Κέρκυρα, Παξούς και Πάτρα, υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο, από την Κέρκυρα που πραγματοποιούσε επίσκεψη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός είχε δηλώσει: 

«Το νομοσχέδιο που θα δώσει αρκετές λύσεις για να προχωρήσουμε, το συζητήσαμε πριν δύο μέρες με τον υπουργό Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη. Το νομικό πλαίσιο έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή πιθανόν και μέσα στο Φεβρουάριο» χωρίς να προσδιορίσει συγκεκριμένα πότε θα ξεκινήσει το δίκτυο των υδατοδρομίων, καθώς όπως είπε εξαρτάται και από τους επενδυτές. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου