Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

ΜΜΜ: Μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της, ανακοίνωσε η ΟΣΥ ΑΕ

Σημαντική συρρίκνωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανακοίνωσε ότι πέτυχε η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), κατόπιν συνεργασίας και συντονισμένων ενεργειών με τη μητρική εταιρεία, τον ΟΑΣΑ.

Όπως επισημαίνει, με απόφαση της κυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε κονδύλι 41,7 εκατ. ευρώ, το οποίο θα διοχετευτεί για την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της ΟΣΥ, εξέλιξη που, όπως σημειώνεται, θα επιφέρει θετικές συνέπειες στην επιχειρησιακή λειτουργία της εταιρείας, όπως βελτίωση της ροής αγοράς ανταλλακτικών.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως όταν ανέλαβε καθήκοντα, τον Ιανουάριο του 2016, η νέα Διοίκηση της ΟΣΥ το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών ανερχόταν στα 103,8 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μειώθηκαν στα 92,2 εκατ. ευρώ στα τέλη του 2016.

«Με την ανωτέρω απόφαση, οι οφειλές μειώνονται σε σημαντικό βαθμό, κάτι το οποίο καταδεικνύει την αποφασιστικότητα του ομίλου ΟΑΣΑ για την κάλυψη, όχι μόνο των υποχρεώσεων, αλλά και των απαιτήσεων από προμηθευτές και λοιπούς φορείς», καταλήγει η ανακοίνωση.0 comments:

Δημοσίευση σχολίου