Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία

Την υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών περιγράφουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία σε ανακοίνωσή τους. Οι βλάβες των λεωφορείων έχουν πιάσει ταβάνι, όπως αναφέρουν και φέρνουν το παράδειγμα τριών αμαξοστασίων:
  • Οι οδηγοί από την Πέτρου Ράλλη για πολύ μεγάλο διάστημα έπαιρναν λεωφορεία από τον Πειραιά γιατί του αμαξοστασίου είναι "τακαρισμένα". 
  • Το Α/Σ της Ανθούσας θυμίζει περισσότερο νεκροταφείο λεωφορείων παρά ενεργό αμαξοστάσιο. Από τα 380 λεωφορεία μόνο τα 270 είναι -υποτίθεται βέβαια- ενεργά. Απ αυτά οι βλάβες είναι τόσες πολλές που τις περισσότερες μέρες βγαίνουν στην κίνηση -στην καλύτερη περίπτωση- τα 90! 
  • Στο αμαξοστάσιο του Πειραιά τα ίδια και χειρότερα. Με μια απλή βόλτα στο αμαξοστάσιο είδαμε πως από τα 330 λεωφορεία στις 19 του Μάη για παράδειγμα περισσότερα από τα 200 ήταν σε βλάβη!
Αποτέλεσμα οι οδηγοί να περιμένουν υπομονετικά, αν και πότε θα δεήσουν να τους δώσουν λεωφορείο για να βγουν για βάρδια, στρεσαρισμένοι όσο δεν παίρνει άλλο γιατί εκεί ξέρουν ότι τους περιμένει δεύτερος Γολγοθάς:

Οι επιβάτες, που εξαγριωμένοι απ την αναμονή, αντί να απευθυνθούν στους πραγματικούς υπεύθυνους, εκτονώνουν την οργή τους στους οδηγούς, θεωρώντας τους υπαίτιους της ταλαιπωρίας τους, αγνοώντας ότι έχουν να κάνουν με έναν πραγματικά χιλιοταλαιπωρημένο εργαζόμενο».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνονται οι ευθύνες της διοίκησης του ΟΣΥ καθώς διατηρούνται στις ίδιες υψηλές θέσεις τα πρόσωπα που έχουν όλη την ευθύνη για τη διαχρονική διάλυση των συγκοινωνιών. «Απουσιάζουν μόνο όσοι συνταξοδοτήθηκαν…» παρατηρούν.

Οι εργαζόμενοι καλούν τους επιβάτες να αναλογιστούν ότι οι οδηγοί είναι εργαζόμενοι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς ωράρια, χωρίς γιορτές και αργίες… Και ας σημειωθεί ότι τα προβλήματα υγείας των οδηγών βρίσκονται σε έξαρση καθώς έχουν σημειωθεί εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια την ώρα της βάρδιας - και ας αναλογιστούμε ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι τραγικές τους συνέπειες... 

Δυσαρεστημένοι επιβάτες (λόγω των αραιών δρομολογίων), αλλά και δυσαρεστημένοι οδηγοί. Τουλάχιστον να μπορούμε να μπαίνουμε ο ένας στη θέση του άλλου και να κατανοήσουμε ότι η εξυγίανση των δημόσιων συγκοινωνιών είναι προς το συμφέρον όλων μας. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου