Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Δελτίο τύπου της ΣΤΑΣΥ, για τα δημοσιεύματα για τις συμβάσεις φύλαξης του δικτύου

Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου για τις συμβάσεις φύλαξης του δικτύου της ΣΤΑΣΥ, διευκρινίζουμε τα εξής:
  1. Βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις μεταξύ του ΟΑΣΑ και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για την υπογραφή προγραμματικών συμβάσεων, προκειμένου να αναλάβει η ΕΛΑΣ τη φύλαξη των σταθμών του δικτύου της, όπως έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζης.
  2. Έως ότου υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις με την ΕΛΑΣ, η ΣΤΑΣΥ είναι υποχρεωμένη να υπογράφει συμβάσεις μικρής διάρκειας με ιδιωτικές εταιρείες security για τη φύλαξη των σταθμών του δικτύου της.
  3. Η φύλαξη των αμαξοστασίων της ΣΤΑΣΥ θα συνεχίσει να γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες security, καθώς η ΕΛΑΣ από τις μέχρι σήμερα συζητήσεις δεν προβλέπεται να αναλάβει και αυτό το έργο. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη πρόσφατα σύμβαση διάρκειας ενός έτους και ύψους περίπου 750.000 ευρώ, με εταιρεία security, για την 24ωρη φύλαξη των αμαξοστασίων.
  4. Το ύψος όλων των συμβάσεων που υπογράφονται (μικρής ή μεγαλύτερης διάρκειας) καθορίζεται με βάση τον συνολικό αριθμό των εργατοωρών που απασχολούνται οι υπάλληλοι φύλαξης, αλλά και από το μέγεθος των συνολικών εγκαταστάσεων της ΣΤΑΣΥ, οι οποίες αναπτύσσονται σε έκταση άνω των 200.000 τ.μ. Το συμβατικό κόστος, είτε πρόκειται για συμβάσεις μακράς είτε μικρής διάρκειας, προσδιορίζεται από τα εν γένει δεδομένα της αγοράς, αλλά και από το εύρος της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και των αναδόχων και βασίζεται στην τιμή της εργατοώρας η οποία παραμένει σταθερή και προσδιορίζεται από τις τιμές του Υπουργείου Εργασίας.

Η ΣΤΑΣΥ φροντίζει να εξασφαλίζει, σε όλες τις συμβάσεις, μία από τις χαμηλότερες τιμές της ελληνικής αγοράς. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου