Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Σχέδιο για κυκλοφορία των γραμμών 2 και 3 του Μετρό της Αθήνας χωρίς οδηγό

Όπως σημειώνεται σε σχετικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, με απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. Γεωργίου Θωμόπουλου, συγκροτείται επιτροπή με έργο τη σύνταξη σχεδίου διαδικασίας, για την κυκλοφορία συρμών στις Γραμμές 2 & 3, µε ενεργοποιημένο το σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας Συρμών, καθώς και η σύνταξη σχεδίων οδηγιών εργασίας που ενδεχομένως απαιτηθούν, σε συνεργασία µε τις αρμόδιες-εμπλεκόμενες οργανωτικές μονάδες.

Όπως σημειώνεται, τα ανωτέρω προτεινόμενα σχέδια θα κατατεθούν στο Τµήµα Διαχείρισης Ποιότητας και Πιστοποίησης, του Τομέα Ποιότητας, Πιστοποίησης και Περιβάλλοντος έως την 24η Μαρτίου 2017, για περαιτέρω ενέργειες έκδοσης της διαδικασίας και των οδηγιών έως την 31η Μαρτίου 2017.

Οι 3ης γενιάς συρμοί του μετρό που δόθηκαν στην κυκλοφορία το 2013 κατασκευάστηκαν στη Νότια Κορέα από την κοινοπραξία Hyundai Rotem - Hanwha και είναι εξοπλισμένοι με συστήματα ATP (Automatic Train Protection - Σύστημα Αυτόματης Προστασίας) και ATΟ (Automatic Train Operation - Σύστημα Αυτόματης Λειτουργίας). 

Τα συστήματα αυτά προσφέρουν έλεγχο εκκίνησης, διατήρησης σταθερής ταχύτητας, τήρησης αποστάσεων ασφαλείας από προπορευόμενους συρμούς και επιβράδυνσης από τον έναν σταθμό στον άλλον. 

Διαθέτουν επίσης εξελιγμένο σύστημα φρένων, με αναβαθμισμένες λειτουργίες έλεγχου και ακρίβειας του φρεναρίσματος. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου