Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ το κόστος των βανδαλισμών ΜΜΜ σε 10 μόνο μήνες

Σε 1.033.686 ευρώ ανέρχεται το κόστος των βανδαλισμών τρόλλεϋ, λεωφορείων και μηχανημάτων επικύρωσης εισιτηρίων μέσα σε 10 μόλις μήνες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Aυτά κατέθεσε στη Βουλή, ο Υπουργός Υποδομών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μάξιμου Χαρακόπουλου.

«Αποδεικνύεται ότι είμαστε αντιμέτωποι με έναν οργανωμένο πόλεμο δολιοφθοράς της δημόσιας περιουσίας. Στους βανδαλισμούς αυτούς, η κυβέρνηση, με προεξάρχοντα τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κρατά στάση παρατηρητή, που ως συνέπεια έχει την καταρράκωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών. Ούτε οι πολίτες ούτε η ΝΔ δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον μιθριδατισμό που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», σημειώνει ο κος Χαρακόπουλος σχολιάζοντας τα στοιχεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή, από τα έγγραφα του Χρήστου Σπίρτζη, προκύπτει ότι από το Μάιο του 2015 έως σήμερα έχουν πυρποληθεί συνολικά 5 τρόλλεϋ με κόστος ζημιάς 1.000.000 ευρώ, με την ΟΣΥ Α.Ε. να έχει λάβει αποζημίωση 350.000 ευρώ από την Ασφαλιστική Εταιρία για τα 2 εξ αυτών, ενώ εν αναμονή τελεί για την αποζημίωση 3 ακόμη με τη ζημιά να υπολογίζεται στις 650.000 ευρώ.

Κατά την ίδια περίοδο ολοσχερώς καταστράφηκε επίσης συνέπεια εμπρησμού ένα λεωφορείο, με τη ζημιά να υπολογίζεται στις 15.000 ευρώ και την αποζημίωση να βρίσκεται ακόμα σε εκκρεμότητα.

Παράλληλα, 18.686 ευρώ εκτιμάται ότι στοίχισε η επισκευή σε 216 παλαιού τύπου επικυρωτικές συσκευές εισιτηρίων, 25 τηλεχειριστήρια και 31 καλωδιώσεις εξοπλισμού επικύρωσης, που υπέστησαν δολιοφθορά και για τα οποία η διαδικασία αποζημίωσης δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Άγνωστο παραμένει ακόμη το κόστος από την κλοπή εξαρτημάτων του νέου εξοπλισμού για τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς αυτός αποτελεί ακόμη δικαιοδοσία της αναδόχου εταιρίας και δεν έχει παραδοθεί επισήμως στην ΟΣΥ.

«Η αποζημίωση από τις ασφαλιστικές εταιρείες, η οποία προβάλλεται στην απάντηση του αρμοδίου υπουργού, δεν συνιστά άλλοθι της ανώμαλης κατάστασης που επικρατεί στην πρωτεύουσα. Ο νόμος και η τάξη θα επικρατήσουν», σημειώνει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, «καρφώνοντας» τον Υπουργό Υποδομών.


Κάποιος μάλλον από τον πρώην ΗΛΠΑΠ, είναι λίγο γκαντέμης!!!
0 comments:

Δημοσίευση σχολίου