Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Το πρώτο ιπτάμενο και χωρίς οδηγό ταξί «λανσάρει» το Ντουμπάι

Την ευκαιρία να απολαύσουν μια διαδρομή με ένα ιπτάμενο όχημα, από το οποίο θα απουσιάζει... ο οδηγός, θα έχουν όσοι επισκεφτούν το Ντουμπάι από το καλοκαίρι και μετά.

Ήδη, κάνει τις πρώτες δοκιμαστικές «διαδρομές» του στο Ντουμπάι το ηλεκτρικό χόβερ-τάξι EHang 184, ένα αυτόνομο -χωρίς οδηγό- μονοθέσιο ελικοφόρο ιπτάμενο όχημα.

Το κινεζικής κατασκευής ιπτάμενο ταξί, θυμίζει ελικόπτερο και εφόσον πάρει την απαραίτητη έγκριση από την αρμόδια Αρχή Μεταφορών θα μεταφέρει τον επιβάτη όπου εκείνος επιθυμεί.

Στόχος είναι το EHang 184 να είναι λειτουργικό έως τον Ιούλιο και να αποσυμφορήσει σταδιακά την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης.

Το Εμιράτο έχει θέσει το φιλόδοξο στόχο έως το 2030 το ένα τέταρτο των μεταφορικών μέσων του να είναι αυτόνομα και το εν λόγω ταξί εντάσσεται σε αυτό το ευρύτερο σχέδιο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το ρομποτικό ταξί, που διαθέτει τέσσερις έλικες, μπορεί να κινηθεί σε μια προγραμματισμένη πορεία με ταχύτητα έως 100 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος έως 300 μέτρων. Ο επιβάτης απλώς επιλέγει τον προορισμό του και το ταξί μόνο του απογειώνεται και τον μεταφέρει, ενώ η πορεία του ελέγχεται διαρκώς από ένα επίγειο κέντρο ελέγχου.

Το ιπτάμενο όχημα, προϊόν της κινεζικής εταιρείας παραγωγής drones EHang, μπορεί να επαναφορτισθεί σε δύο ώρες. Τα ταξίδια του είναι δυνατό να διαρκέσουν έως 30 λεπτά. Διαθέτει αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας και μπορεί να αντέξει την μεγάλη ζέστη του Εμιράτου. 

ΠΗΓΗ: cnn.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου