Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από τους εργαζομένους στις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Την έναρξη επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας από την ερχόμενη Τρίτη 10 Ιανουαρίου και για τέσσερις ημέρες ανακοίνωσε το συνδικάτο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ με προοπτική να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα τους.

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στις ημέρες 10, 11, 12 και 13/1/2017 και στις ώρες 05:00 - 08:00, 13:00 - 16:00, 21:00 - 24:00 καθημερινά.  

Σε εξώδικο ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΕΠΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και που κοινοποιήθηκε σε κάθε αρμόδιο φορέα, αναφέρει:

«Δεν είναι η πρώτη φορά που διαμαρτυρόμεθα με τον πλέον επίσημο τρόπο για την απαράδεκτη κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο ελληνικός σιδηρόδρομος, γεγονός που έχει καταστήσει επίφοβη και επικίνδυνη ακόμη και την απλή παρουσία μας επί της αμαξοστοιχίας. 

Σοβαρά θέματα υγιεινής, αφού -ενδεικτικά και μόνον αναφέρουμε-, ότι οι τουαλέτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με συσσωρευμένες ακαθαρσίες, οι συρμοί λειτουργούν χωρίς κλιματισμό, είναι ρυπαροί και δύσοσμοι, αλλά και πλείστα ζητήματα ασφαλείας, όπως π.χ. υπερθερμάνσεις, ακινητοποιήσεις και εφεδρείες συρμών, χρήση παλαιών και ακατάλληλων αμαξοστοιχιών, ασύμβατων με τις αποβάθρες, αποτελούν ζητήματα της ημερησίας διάταξης, ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά εκτροχιασμών και πυρκαγιών σε βαγόνια λόγω τεχνικών προβλημάτων. 

Επίσης διακινείται καθημερινά μεγάλος αριθμός ατόμων με σοβαρά προβλήματα εθισμού σε ουσίες, των οποίων τόσο η επιθετική τους συμπεριφορά, όσο και η σοβαρή κατάσταση σε θέματα μεταδιδόμενων ασθενειών, καθιστά το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

Για όλα αυτά τα προβλήματα και πολλά ακόμη, αφού δεν εκλείπουν περιστατικά βιαιοπραγιών σε βάρος του προσωπικού από περιθωριακούς επιβάτες, κινήσεις συρμών με θύρες ανοικτές λόγω πλημμελούς λειτουργίας του χειροκίνητου συστήματος κ.α. σας έχουμε ενημερώσει και επιστήσει την προσοχή, έχουμε εξαντλήσει όλα τα μέσα που έχουμε στα χέρια μας, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερον δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις σας.
  • Επειδή σε όλες τις διαμαρτυρίες μας η απάντηση που λαμβάνουμε είναι "ήξεις, αφίξεις", 
  • Επειδή καθημερινά βιώνουμε τρόμο και ανησυχία για την ίδια την ζωή και την υγεία μας επί των συρμών.
  • Επειδή γινόμαστε αποδέκτες της εύλογης αγανάκτησης του επιβατικού κοινού, το οποίο αδυνατούμε να καθησυχάσουμε πλέον για την ασφάλειά του.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους

Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την παντελή αδιαφορία και αδράνειά σας,

Προβαίνουμε σε επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις εργασίας του συνόλου του προσωπικού μας, στις 10/1/2017, 11/1/2017, 12/1/2017 και 13/1/2017 και κατά τις ώρες 05:00 - 08:00, 13:00 - 16:00, 21:00 - 24:00 καθημερινά.

Τονίζουμε, ότι οι κινητοποιήσεις μας θα είναι κλιμακούμενες και των προειδοποιητικών στάσεων θα ακολουθήσουν άλλες, αφορώσες στο σύνολο του προσωπικού και θα εξαρτηθούν από την εύλογη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας» 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου