Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Διαμαρτυρία Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού για τις συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας/απεργίες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαμαρτυρία Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού για τις συνεχιζόμενες στάσεις εργασίας/απεργίες στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Επιβατών Προαστιακού/Ενεργοί Καταναλωτές εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την άνευ προηγούμενου οικονομική επιβάρυνση και ταλαιπωρία που υφίσταται το επιβατικό κοινό - και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι επιβάτες- από τις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας/απεργίες στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Χιλιάδες εργαζόμενοι από την Κόρινθο, την Αττική, την Εύβοια και τη Βοιωτία που χρησιμοποιούν τον Προαστιακό αναγκάζονται τον τελευταίο μήνα να δαπανούν ένα σημαντικό μέρος του μισθού τους σε εναλλακτικά μέσα μεταφοράς προκειμένου ανταποκριθούν στις εργασιακές τους υποχρεώσεις. 

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, εργαζόμενοι των 700-800 ευρώ αφαιρούν σημαντικά έσοδα από τις βασικές ανάγκες της οικογένειας και των παιδιών τους, δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα ωράρια εργασίας τους ενώ ορισμένοι κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη δουλειά τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση, να σταματήσει τα παιχνίδια εξουσίας με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα Σωματεία των Εργαζομένων σε βάρος των εργαζομένων επιβατών και να επιδιώξει άμεσα λύση για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Προαστιακού.

Καλούμε τα Σωματεία των Εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να σταματήσουν άμεσα τις στάσεις εργασίας/απεργίες και να αναλογισθούν την οικονομική αιμορραγία και την ταλαιπωρία που προκαλούν σε όσους μέχρι σήμερα έμπρακτα στηρίζουν τη λειτουργία του Προαστιακού, παρά τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις.

Προειδοποιούμε ότι, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε θεμιτό μέσο, ένδικο ή μη, προκειμένου να προστατεύσουμε το εισόδημά μας, τις θέσεις εργασίας μας, το δικαίωμα μας σε ασφαλείς, έγκαιρες και αξιοπρεπείς μετακινήσεις από και προς το χώρο εργασίας μας.

Ο Πρόεδρος

Ευάγγελος Δρόλια

ΠΗΓΗ: epivatesproastiakou.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER