Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Δ.Σ. των εργαζομένων του ΟΑΣΘ για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων

Την Παρασκευή, εάν δεν υπάρχουν νεότερα θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ή αν υπάρχουν εξελίξεις να σταματήσουμε την κινητοποίηση. 

Πρέπει να τονίσουμε για άλλη μία φορά, πως είναι αδιανόητο για εμάς, εδώ και 45 ημέρες να δουλεύουμε και να μην πληρωνόμαστε. Αυτή η διαδικασία είναι χρόνια τώρα, βέβαια κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει, δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στην εκπομπή "ΑΠΕριττα".

"Ο ΟΑΣΘ, με τη λογική που πάει καταρρέει, θα γίνει στάση πληρωμών, το συνολικό χρέος του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στον Οργανισμό ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ" σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, προσθέτοντας ότι δε νοείται να κάνει κοινωνική πολιτική η κυβέρνηση με ανέργους, μαθητές, φοιτητές κ.λπ. "και να μην πληρώνει τα χρήματα για την πολιτική αυτή και να φτάνει τον Οργανισμό να καταρρεύσει οικονομικά".

Το Δ.Σ. των εργαζομένων τους ΟΑΣΘ απευθύνθηκε με επιστολές για να κοινοποιήσει τα αιτήματά του σε φορείς, συναρμόδια υπουργεία και τον πρωθυπουργό. 

"Το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι είναι η απεργία. Δε νοείται εργαζόμενος σε όλη τη χώρα να δουλεύει και να μην πληρώνεται. Θα εξαρτηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, αν ασχοληθεί με τον ΟΑΣΘ, να μας καλέσει να συζητήσουμε, να πούμε τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, πώς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να τελειώνει αυτή η ιστορία, που κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα" σημείωσε ο κ.Τσερμενίδης.

Τη στήριξη του στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ "και τον αγώνα που δίνουν, διεκδικώντας την αμοιβή και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού", γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

ΠΗΓΗ: left.gr


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER