Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Απίστευτο περιστατικό: Ένοπλη ληστεία από Τυνήσιο σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στην Βούλα

Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της Βούλας, στη στάση λεωφορείων στον Άγιο Ιωάννη, από την οποία καθημερινά εξυπηρετούνται δεκάδες πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν προς το κέντρο.

Σε λεωφορείο με προορισμό το κέντρο της Αθήνας, μετά την επιβίβαση των επιβατών και μόλις έκλεισαν οι πόρτες και το λεωφορείο ξεκίνησε, σημειώθηκε ένοπλη ληστεία.

Συγκεκριμένα 35χρονος άνδρας από την Τυνησία, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, έβγαλε από την τσέπη του ένα στιλέτο και απειλώντας τους, ζήτησε να του δώσουν τα χρήματα και τα κινητά τους.

Ο οδηγός του λεωφορείου δείχνοντας ψυχραιμία και ακολουθώντας τον κανονισμό ασφαλείας του Οργανισμού Συγκοινωνιών για τέτοιες καταστάσεις, αμέσως ακινητοποίησε το όχημα και άνοιξε όλες τις πόρτες προκειμένου να αποβιβαστούν οι επιβάτες και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Προκειμένου δε να του αποσπάσει την προσοχή του έδωσε το κινητό του και τα λίγα χρήματα που είχε στην τσέπη του ώστε να δώσει τον απαραίτητο χρόνο για την αποβίβαση των επιβατών.

Ο 35χρονος τράπηκε σε φυγή με το κινητό του οδηγού και τα λίγα χρήματα, για να εντοπιστεί και να συλληφθεί λίγο αργότερα από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γλυφάδα.

Το περιστατικό αυτό είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές είναι επακόλουθο της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί από τους μετανάστες που μπήκαν στη χώρα και έχουν εγκλωβιστεί εδώ μετά το κλείσιμο των συνόρων. 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου