Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΠΑ - Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, για κίνηση των λεωφορείων με φυσικό αέριο

Στα Ιωάννινα "πηγαίνει" η ΔΕΠΑ την αεριοκίνηση, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της αποκεντρωμένης χρήσης φυσικού αερίου για την κίνηση οχημάτων.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο επόμενος "σταθμός" του φυσικού αερίου για την κίνηση οχημάτων είναι τα Ιωάννινα, καθώς η ΔΕΠΑ υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με σκοπό ο στόλος των λεωφορείων του νομού να κινείται με φυσικό αέριο.

Η οριστική συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί μέσα στους επόμενους μήνες και προβλέπει την κατασκευή σταθμού τροφοδοσίας στην πόλη των Ιωαννίνων και τη μετατροπή του στόλου των λεωφορείων του ΚΤΕΛ σε φυσικού αερίου. 

Σημειώνεται ότι το πρατήριο θα εξυπηρετεί εκτός από τον στόλο των λεωφορείων και άλλα οχήματα (ταξί, Ι.Χ., επαγγελματικά κ.τ.λ.).

Οι συντονισμένες προσπάθειες της ΔΕΠΑ, των φορέων της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων που εφαρμόζουν στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης έχουν αποφέρει θετικά αποτελέσματα στη διεύρυνση της χρήσης του φυσικού αερίου στην κίνηση οχημάτων, καθώς αυξάνονται οι περιοχές που έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο κίνησης, χρησιμοποιώντας νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται ευρέως σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τροφοδοσία απομακρυσμένων περιοχών από το δίκτυο φυσικού αερίου, μεταφέροντας το φυσικό αέριο με ειδικά βυτία.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, σε συνεργασία με τα ΕΛ.ΠΕ., διαθέτει ήδη δίκτυο πρατηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λαμία, Βόλο και Λάρισα, ενώ προγραμματίζει την επέκταση των πρατηρίων φυσικού αερίου σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

TWITTER