Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης με κοινή πρωτοβουλία του Π.Σ.Α.Π., του Ομίλου ΞΥΝΗ & της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Δυνατό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης έστειλαν οι αγωνιζόμενοι Πρωταθλητές Ευρώπης του 2004 και καταξιωμένοι πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, διαδίδοντας το σύνθημα της κοινωνικής εκστρατείας του Π.Σ.Α.Π. «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ», με την συμμετοχή τους στη διοργάνωση της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ριζούπολης, με κοινή πρωτοβουλία του Π.Σ.Α.Π. και του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ σε συνεργασία και με τις Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.) Α.Ε..

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, διεξήχθησαν φιλικοί αγώνες ανάμεσα στην αντιπροσωπευτική ομάδα του Π.Σ.Α.Π. και την ομάδα του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και μεταξύ της ομάδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» και της ομάδας της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Στόχος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, με αυτές τις δύο συναντήσεις και τη γενικότερη κινητοποίηση ήταν και παραμένει η προώθηση της εκστρατείας κοινωνικής ευαισθητοποίησης του Π.Σ.Α.Π. «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» αλλά και η ενίσχυση του έργου του Συλλόγου «Η Πίστη», με κλήσεις στην Γραμμή Στήριξης 19818 υπέρ του Συλλόγου, κινητοποιώντας υποψηφίους εθελοντές υπέρ της δωρεάς μυελού των οστών προωθώντας τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από βοήθεια.

Πριν από τον αγώνα της ομάδας του Π.Σ.Α.Π., στην Αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Ριζούπολης, έγινε παρουσίαση από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Διονύσιο Δημόπουλο του προγράμματος κοινωνικών δράσεων του Π.Σ.Α.Π., που εντάσσεται στις ενέργειες κοινωνικής προσφοράς του για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αλλά και την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του ποδοσφαίρου. Περαιτέρω, και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Πέτρος Ξανθόπουλος που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση στην Ριζούπολη, απηύθυνε λόγο, αναφερόμενος με τον πλέον θετικό τρόπο στο έργο και τον αγώνα του Π.Σ.Α.Π., για τον ποδοσφαιριστή και την κοινωνία, συγχαίροντας τη Διοίκηση του Συνδέσμου για τις ενέργειές της, τη συνέπεια και την κοινωνική της ευαισθησία, όπως αυτή εκφράζεται εμπράκτως μέσα από πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη φιλανθρωπική εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π., στο πλαίσιο της ομιλίας του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους στόχους της εκδήλωσης, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της προώθησης του κοινωνικού μηνύματος της εκστρατείας του Π.Σ.Α.Π. «ΓΙΝΕ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ» αλλά και της έμπρακτης ενίσχυσης του πολύτιμου κοινωνικού έργου του Συλλόγου «Η Πίστη».

Ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Π. έκανε ιδιαίτερη μνεία και στην συνεργασία του Συνδέσμου με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ, η οποία αποσκοπεί στην βελτίωση των προϋποθέσεων και των δυνατοτήτων εκπαίδευσης των Ελλήνων ποδοσφαιριστών, σε εποχές δύσκολες, όπου η μόρφωση προσφέρει επιπλέον εφόδια, απολύτως απαραίτητα πλέον. Άλλωστε, αθλητισμός και εκπαίδευση είναι δύο έννοιες αλληλένδετες γεγονός που επιβεβαιώνεται στην πράξη μέσω της ουσιαστικής και καρποφόρας συνεργασίας μας με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΞΥΝΗ.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ευχαρίστησε θερμά το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO – Πρόεδρο των Συλλόγων «Όραμα Ελπίδας» και «Ελπίδα» κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για την παραχώρηση στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εκδήλωσης και κατόπιν σχετικού αιτήματός μας, της σύγχρονης κινητής ιατρικής μονάδας του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» παρέχοντας τη δυνατότητα στους παρισταμένους, εφόσον το επιθυμούν, να προσφέρουν δείγμα μυελού των οστών, καθιστάμενοι έτσι κοινωνοί του μηνύματος που προωθούμε και στηρίζοντας ενεργά τους συνανθρώπους μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας. Υπογράμμισε επίσης ότι η προσφορά της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη είναι κορυφαία, ανεκτίμητη και δείχνει σε όλους μας τον δρόμο στον αγώνα για την ενίσχυση της εκστρατείας που γίνεται ώστε να σωθούν ζωές με την αύξηση του αριθμού των εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Αξίζει δε να επισημανθεί ότι ήταν αρκετοί εκείνοι οι οποίοι έσπευσαν στην κινητή ιατρική μονάδα του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», όπου, μετά από την προσωπική ενημέρωση που τους έγινε, προσέφεραν δείγμα μέσω μιας απλής και ανώδυνης διαδικασίας και έγιναν δωρητές μυελού οστών, προκειμένου να ενισχύσουν συνανθρώπους μας στον αγώνα ζωής που δίνουν.

Από την πλευρά του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο Πρόεδρος του Ομίλου Σοφοκλής Ξυνής και ο Διευθυντής Αθλητισμού κ. Αντώνιος Γλύκας, αναφέρθηκαν με εγκωμιαστικά σχόλια στο έργο του Π.Σ.Α.Π. και συνεχάρησαν την Διοίκηση του Συνδέσμου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και αναπτύσσει, ενώ ήταν ιδιαίτερα θετικοί και ως προς την συνεργασία που έχουν εγκαινιάσει Π.Σ.Α.Π. και Όμιλος ΞΥΝΗ για την προσφορά εκπαιδευτικών ευκαιριών σε μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Ο Π.Σ.Α.Π. αγωνίζεται μεθοδικά και αποτελεσματικά, στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 2015, με τετραετή ορίζοντα, σε πρώτο στάδιο, ώστε να κινητοποιήσει συνανθρώπους μας, οι οποίοι θα γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, συμβάλλοντας, στην σωτηρία εκείνων που μας χρειάζονται στον αγώνα ζωής που δίνουν καθημερινά.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, στείλαμε ηχηρό μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης ευαισθητοποίησης, συνεργασίας και συμπόρευσης, με αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, για το κοινό καλό.

Η δύναμη του ποδοσφαίρου και η αγάπη για την κοινωνία και τους αδύναμους συνανθρώπους μας, μας ενώνουν και ΜΑΖΙ θα τα καταφέρουμε να ενεργοποιήσουμε όλους όσοι θα γίνουν αποδέκτες του μηνύματος μας.

Από την πλευρά του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τιμήθηκαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη» και ο προπονητής της ομάδας του συλλόγου Ευάγγελος Γιαννακουδάκης, όπως και η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ βράβευσε τον Π.Σ.Α.Π., την αντιπροσωπευτική ομάδα του Συνδέσμου, το Σύλλογο «Η Πίστη» και την ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα των δύο αγώνων, στην πρώτη συνάντηση, η ΣΤΑ.ΣΥ. επικράτησε με 4-1 της ομάδας του Συλλόγου «Η Πίστης» και στο δεύτερο παιχνίδι, ο Π.Σ.Α.Π. με την παρουσία στην ενδεκάδα του και των Πρωταθλητών Ευρώπης Αντώνη Νικοπολίδη, Κώστα Κατσουράνη, Αγγέλου Μπασινά και Γιούρκα Σεϊταρίδη, νίκησε με 6-0 την ομάδα του Ομίλου ΞΥΝΗ.

Τα γκολ για την αντιπροσωπευτική ομάδα του Π.Σ.Α.Π. σημείωσαν οι: Κατσουράνης 2, Κάππος 2, Ζαφειράκης, Λαζανάς.

Με τον Π.Σ.Α.Π. (εκλέκτορας ο Μπάμπης Ζελενίτσας) αγωνίσθηκαν οι: Νικοπολίδης, Β. Παπαδόπουλος, Σεϊταρίδης, Τζωρτζιόπουλος, Βόκολος, Μπασινάς, Κατσουράνης, Μπενετάτος, Πούλιος, Ζαφειράκης, Ψαρρής, Πουρσανίδης, Λουτσιάνο, Κάππος, Λαζανάς.

Την Διοίκηση του Π.Σ.Α.Π. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Διονύσιος Δημόπουλος, ο Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Πούλιος, ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Συρίγος, ο Ταμίας Ιωάννης Λαζανάς και ο Σύμβουλος Βασίλειος Παπαδόπουλος, ενώ επίσης παρευρέθηκαν ο ειδικός συνεργάτης του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος και ο φωτορεπόρτερ Γεώργιος Φιλιππίδης.

Πριν από την έναρξη των αγώνων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αιφνιδίως αποθανόντα, πριν από είκοσι ημέρες, Προέδρου του Συλλόγου «Η Πίστης» Χρήστου Βλάχου, τιμώντας μια σημαντική προσωπικότητα, ένα μοναδικό άνθρωπο και μαχητή της ζωής, που διακρίθηκε για το ήθος, τη συνέπεια, την εντιμότητα και πάνω από όλα για την ευαισθησία, την αγάπη και την ανιδιοτέλεια. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου