Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Οι μπαχαλάκηδες καίνε τα τρόλλεϋ και ο κ. Τόσκας θεωρεί την κατάσταση «πλέον πολύ καλύτερη»

«Η κυβέρνηση επιλύει τα προβλήματα με τον ηπιότερο τρόπο. Η κατάσταση στις πόλεις στο θέμα της ασφάλειας είναι πολύ καλύτερη» υποστήριξε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε ως «μεμονωμένο πρόβλημα» την τρίτη επίθεση στην κατοικία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, αναγνωρίζοντας πάντως ότι υπάρχουν προβλήματα.

«Τα Εξάρχεια ήταν χώρος συσσώρευσης κι εγκατάλειψης προβλημάτων επί 50 χρόνια, όπως το κέντρο και η δυτική Αττική. Η ασφάλεια είναι πλέον πολύ καλύτερη» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στις ομάδες Δέλτα τις οποίες ο ίδιος κατάργησε, ο κ. Τόσκας είπε ότι«καταργήθηκαν γιατί δεν ενεργούσαν σύμφωνα με τους κανόνες μιας οργανωμένης αστυνομίας, ενός οργανωμένου κράτους και δεν υπήρξε αρνητικό αποτέλεσμα.

Ίσα - ίσα εδραιώθηκε η αντίληψη ότι το κράτος δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τον πολίτη»ανέφερε χαρακτηριστικά. «Γιατί το λένε; έχασαν τη θεσούλα τους;» αναρωτήθηκε, σχολιάζοντας σχετικές αναφορές αστυνομικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε για μικροπολιτικές σκοπιμότητες το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις καταγγελίες του κόμματος ότι τα γραφεία του είναι αφύλακτα.

«Το θέμα της τρομοκρατίας απασχολεί την Αστυνομία, αλλά δεν είναι το κύριο θέμα της»πρόσθεσε ο Νίκος Τόσκας. «Ευτυχώς που στη χώρα μας αυτές οι δραστηριότητες είναι μειωμένες, παρ’ ότι βρισκόμαστε σ’ αυτό το γεωγραφικό σταυροδρόμι» σημείωσε, λέγοντας πως σε κάθε περίπτωση έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι 4.000 αστυνομικοί απασχολούνται ακόμη στην φύλαξη υψηλών προσώπων, αλλά ο αριθμός αυτός θα μειώθει στο μισό.

Προανήγγειλε, τέλος, τη διενέργεια διαγωνισμού για την προμήθεια 4.000 περιπολικών και μοτοσικλετών. 0 comments:

Δημοσίευση σχολίου